Водещите новини! Мария Захарова пак плаши България, а Медведев пак плаши света. Кои министри ще останат при ротацията? (и още…)

  • 12 януари 2024 18:54

  • 2101
  • 13
Водещите новини! Мария Захарова пак плаши България, а Медведев пак плаши света. Кои министри ще останат при ротацията? (и още…)
© Getty Images/Булфото/Facebook/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 януари   

 

Маша пак заплашва. Говори за изменяне на съзнанието на собственото население по насилствен път и за заразяване с омраза. 

Точно от кремъл, които десетилетия насилствено изменяха съзнанието на българите, да го говорят това… Те, които заразиха поколения тук с омраза и пропаганда…

Но и не пропуска да заплаши: 

Говорителката на руското външно министерство отбеляза, че Русия ще продължи да следи ситуацията с мемориалните обекти в България и ще реагира на факти за престъпни посегателства. "Жалко, че там не разбират, имам предвид отново част от политическия елит на България, каква вреда нанасят на самите себе си…“

Мария Захарова: Демонтирането на руски паметници в България насажда омраза

***


Тук, още от същата болест. 

Говори за „братска история“. Това сигурно са „братята“, дето ни изнесоха и архивите, и златото, и ни караха да им изнасяме първото си качество земеделска продукция, докато те ни пробутваха скапаните си трошляци Лада и Москвич, за които чакахме по 15 години, избиха елита на нацията ни, а каквото остана – пратиха в лагери или принудиха да лъже и доносничи поколения наред или в най-добрия случай – просто да мълчи. 

За тези ли „братя“ става дума?

Руски депутат брани Альоша, обърна се с призив към пловдивчани

***


Ето ги „миролюбивите“. Още от същото. 

Този колкото повече остарява, толкова по-истеричен става.

„Бившият руски президент Дмитрий Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия предупреди, че Москва ще смята всеки ход на Великобритания, свързан с разполагане на войски в Украйна, за обявяване на война срещу Русия“.

Дмитрий Медведев: Разполагането на британски войски в Украйна ще се смята за обявяване на война

***


Министърът на вътрешните работи, съвместно с премиера акад. Денков и вицепремиера Мария Габриел, представи първата в България автоматизирана система за лабораторен анализ на кръвни проби за наличие на наркотични вещества.

"Голяма победа в битката с пътния травматизъм": 6 автоматизирани системи ще правят анализ на кръвни проби за наличие на наркотични вещества

***


Три са факторите, които ще бъдат взети предвид за това кои министри ще останат при ротацията. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология в МВР, където беше представена автоматизирана система за лабораторен анализ на кръвни проби за наличие на наркотични вещества.

Мария Габриел посочи три фактора, от които ще зависи кои министри ще останат след ротацията

***


Почти смляно от бой и с обезобразена глава е закарано в болница 5-годишно момче от Пловдив. Гнева си върху него стоварили 35-годишната му майка и нейният приятел. Бащата на детето живеел в чужбина.

Деянието е извършено с особена жестокост, обясниха от Районната прокуратура в Пловдив, която повдигна обвинение на двамата. Те са задържани днес и предстои да бъде поискан постоянния им арест в съда.

Майка и пастрок обезобразиха от бой 5-годишно в Пловдив

***


„С нашето "не" за влизането на България и Румъния в Шенген направихме много важен принос, като "бръкнахме в рана", а именно във факта, че Шенген в момента не функционира…“

Карл Нехамер: Нашето вето за България и Румъния "бръкна в рана" - ето каква е тя

***


Няколко часа, след като Съединените щати и Великобритания нанесоха въздушни удари срещу военни обекти на хусите в Йемен, испанският министър на отбраната Маргарита Роблес (на снимката) съобщи, че Испания няма да участва в повече операции в размирната зона.

Испания: Напускаме мисията в Червено море след бомбардировките на САЩ и Великобритания

***


Ударите на САЩ и Великобритания срещу позиции на хусите са пряк отговор на техните безпрецедентни атаки срещу свободата на корабоплаването през Червено море, заявиха от Белия дом.

Президентът Джо Байдън предупреди, че ще последват допълнителни мерки, ако хусите не прекратят атаките.

Байдън: Ударите по хутите са отговор на атаките им срещу свободното корабоплаване през Червено море

***


Украинският президент Володимир Зеленски и британският премиер Риши Сунак подписаха днес в Киев споразумение за сигурност между двете страни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Украйна и Великобритания подписаха военно споразумение в Киев

***


„В Русия признаха, че нейните бойни кораби вече нямат сигурно място в окупирания от Москва през 2014 г. Кримски полуостров", това написа базираната в Нидерландия медия "Москоу таймс".

В Русия признаха: Няма сигурно място за корабите на нашите ВМС в Крим

***


Археолози откриха изгубени градове в амазонската джунгла, обитавани преди две хиляди години от 10 000 земеделци, съобщи БТА.

Множество земни могили и затрупани пътища в Еквадор са забелязани за пръв път преди повече от две десетилетия от археолога Стивън Ростейн. Тогава обаче "не бях сигурен как всички те са свързани", каза Ростейн, един от изследователите, който е автор на публикация в сп. "Сайънс".

Картографирането с лазерно-сензорна технология разкри, че тези обекти са били част от гъста мрежа от селища и свързващи ги пътища по гористите хълмове и склонове на Андите, съществували около хиляда години.

Откриха изгубени градове в амазонската джунгла

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2101 13

Коментари 13

Добави коментар

2024.01.12 | 23:57

9
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Грозен циганин76

2024.01.13 | 03:36

13
!!! наде.жда дой.чева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка. Гугъл. Архив . Новини Бг. Че че тръпки ме побиват, като го гледам Дзвер дойчева. Циганската вещица.

2024.01.13 | 00:46

12
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Xmiss.pw

2024.01.13 | 00:31

11
Единствената територия, която разширяват украинците, са гробищните паркове
Vilov

2024.01.13 | 00:05

10
Славата е за алкашаците, цял свят ги научи вече.

2024.01.12 | 22:35

8
Само Любовта към Русия ще спаси Българите!

2024.01.12 | 22:07

7
СЛАВА НА РУСИЯ!

2024.01.12 | 19:25

3
ПИЯНИТЕ КРАДЛИВИ ВАТНИЦИ ДА ВЪРНАТ ДЪРЖАВНИЯТ АРХИВ НА БГ ,КОЙТО ЧЕРВЕНАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ ОТКРАДНА 44 ГОДИНА!
путлер обосрался!

2024.01.12 | 20:33

6
Това са пияндурници, и машка, и медведев, цяла раша им се смее!

2024.01.12 | 19:06

1
СЛАВА НА МОГЪЩА БРАТСКА РУСИЯ!
Слава

2024.01.12 | 19:26

5
Слава на могъщия руски пърделник.

2024.01.12 | 19:25

4
ПИЯНИТЕ КРАДЛИВИ ВАТНИЦИ ДА ВЪРНАТ ДЪРЖАВНИЯТ АРХИВ НА БГ ,КОЙТО ЧЕРВЕНАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ ОТКРАДНА 44 ГОДИНА!

2024.01.12 | 19:25

2
ПИЯНИТЕ КРАДЛИВИ ВАТНИЦИ ДА ВЪРНАТ ДЪРЖАВНИЯТ АРХИВ НА БГ ,КОЙТО ЧЕРВЕНАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ ОТКРАДНА 44 ГОДИНА!

Добави коментар

Водещи новини