Ще бъде ли решен проблемът с тока в Панчарево?

  • 10 януари 2024 09:19

  • 666
  • 1
Ще бъде ли решен проблемът с тока в Панчарево?
© Pixabay

Проблемът с електрическото захранване в Панчарево датира от края на миналата година. Жителите на Лозен се притесняват, че нямат да имат електрическо захранване 8 часа днес, заради плануван ремонт. Имало е случаи, при които те са били "тъмно" над 24 часа. Все още няма обратна връзка след подадената колективна жалба.

"Планирани ремонти постоянно се обявяват на страницата на дружеството и това не е нормално. Да траят по 8 часа в тези минусови температури. Трябва да можем да бъдем захранени с ток, докато се ремонтира", коментира Галина Бел - сдружението "За развитие на Панчарево и Кокаляне".

От сдружението са в очакване на отговор и от Министерство на енергетиката, заради честите прекъсвания на тока.

"Нищо не се е променило от последния път, когато се видяхме. Токът си спира постоянно в Бистрица, независимо колко часът е и независимо къде. Това е всеки ден. Няма ден без спиране на тока", разказва жител на Бистрица.

От "ЕРМ-Запад" коментираха, че днес няма да има ремонт.

"Не знам от къде е дошла, бих казал тази "фейк" новина", каза пред БНТ Виктор Станчев - главен оперативен директор на "ЕРМ-Запад".

"Когато трябва да се работи по определен участък от мрежата задължително, за да могат да се осигурят безопасни условия на труд на монтьорите, се извършва т.нар. обезопасяване на мрежата. Сутрин това трае между 15 и 40 минути в зависимост от обема на работа. И след 16:30 се възстановява нормалната схема", допълни представителят на "ЕРМ-Запад".

Последвайте канала на

Десислава Станева
666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.10 | 09:27

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини