Купчини пръст и строителни отпадъци в района на къмпинг „Градина“

  • 09 януари 2024 13:00

  • 740
  • 1
Купчини пръст и строителни отпадъци в района на къмпинг „Градина“
© Булфото (архив)

Купчини пръст, скални късове и строителни отпадъци са насипани около воден обект в района на къмпинг „Градина“. След подаден сигнал, бургаската екоинспекция извърши проверка. В него  хората са посочили, че освен натрупаните маси, са видели също движение на камиони в района. При проверката на експертите на място обаче, не е имало нито хора, нито техника.

„Земните маси са натрупани извън защитени територии, обявени по реда на Закона за защитените територии, но в защитена зона „Плаж Градина – Златна рибка“ за опазване на природните местообитания като са засегнати 5 имота, чиято собственост се установи впоследствие, че е общинска и държавна. Имотите, в които са насипани земните маси са за земеделско ползване. Част от тях са пасища по начин на трайно ползване, които като вид територия се обитават или могат да бъдат обитавани или инцидентно, или от защитени видове животни. Също така територията е защитена зона по Директивата за птиците. Птиците също ползват такъв тип терени, както и около водни обекти като място за почивка, място за зимуване или хранене в зависимост от различния период на годината“, обясни пред БНР Елена Паспалева, главен експерт в РИОСВ – Бургас.

Проверяват състоянието на двата язовира в община Царево

Резултатите от проверката на екоинспекцията са изпратени до Община Созопол и Областната администрация в Бургас за предприемане на следващи действия. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
740 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.09 | 17:08

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. То.ва лека.рство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини