След обявената гладна стачка: КНСБ и КТ "Подкрепа" се разграничиха от служителите на Спешна помощ

  • 08 януари 2024 13:11

  • 855
  • 2
След обявената гладна стачка: КНСБ и КТ "Подкрепа" се разграничиха от служителите на Спешна помощ
© Булфото

Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към КНСБ и Медицинската федерация „Подкрепа“ се разграничават от действията на синдикат „Защита“ и работещи в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София. Това се посочва в позициите на двата синдиката по повод гладна стачка, обявена по-рано днес от шофьора в ЦСМП-София Валери Кузманов, член на „Защита“.

Дългогодишното присъствие на КНСБ в ЦСМП – София и информацията, която регулярно получаваме от нашите членове, безапелационно се различава от тиражираните в публичното пространство спекулации, се посочва в позицията на ФСЗ.

В унисон със законите на Република България и установените принципи за разпределяне както на финансовите средства, така и съблюдаването на работната дисциплина и Етичния кодекс, КНСБ е един от гарантите за прозрачен и справедлив трудов процес в ЦСМП – София.

От ФСЗ посочват още, че членове на федерацията многократно ги сезират за „недопустимото поведение на шофьора“ Кузманов, както и други членове на синдикат „Защита“, които създават напрежение и подтикват служителите на ЦСМП - София към неподчинение. От ФСЗ изразяват категоричната си подкрепа за директора на ЦСМП – София – д-р Георги Гелев.                       

Медицинска федерация „Подкрепа“ категорично се разграничава от внушенията за наличие на ескалирал до крайност конфликт в ЦСМП - София, който да е повод за започване на протестни действия под формата на „гладна стачка“, се посочва в позицията на федерацията към КТ „Подкрепа“.

От федерацията припомнят, че непрекъснато алармират за проблемите в системата на здравеопазването и в частност на спешната медицинска помощ и усилията им ще продължат да са насочени към повишаване на възнагражденията и подобряване на условията на труд, към създаването на повече и по-ефективни стимули за привличане и задържане на медицински специалисти, към структурни и системни промени, подобряващи работата в ЦСМП.

Шофьор от Спешна помощ в София обяви гладна стачка

„Недопустимо е акцентът от тези въпроси да се измества чрез махленски и недоказани обвинения“, посочват още от федерацията и добавят, че „няма каквато и да е основателна причина нашите синдикални членове в ЦСМП-София да подкрепят подобно поведение и да се включат в подобни „протестни действия“, а още по-малко „протестът“ срещу директора на столичния ЦСМП да се разпростре сред колеги в страната, които обективно не могат да имат отношение към действията на този директор“ .

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
855 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.08 | 16:31

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2024.01.08 | 13:22

1
ВАНЧЕТО ГЛИГОРОВА И КОМПАНИЯ ИЗ "ПРОФСЪЮЗИТЕ" ВИНАГИ СА РАБОТИЛИ ЗА ЧОРБАДЖИИТЕ (И ЧОРБАТА)

Добави коментар

Водещи новини