В Попово 11-годишен извади от водата Богоявленския кръст

  • 06 януари 2024 14:58

  • 1235
  • 4
В Попово 11-годишен извади от водата Богоявленския кръст
© Bulphoto (архив)

В Попово 11-годишен извади пръв Богоявленския кръст сред единадесет скочили за спасяването му. И на тази година на Йордановден бе спазена традицията и бе извършен ритуалът „хвърляне на кръста” на изкуствения водоем в двора на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Попово, съобщиха от общинския пресцентър. 

Общо 11 смелчаци се престрашиха да влязат в студените води, за да извадят кръста Господен. Пръв до него достигна 11-годишният Петър Русев. Излизайки от водата, всички участници в тазгодишния ритуал бяха поръсени за здраве от ставрофорен иконом Валентин Лазаров, след което си направиха обща снимка за спомен. 

Тазгодишният късметлия Петър Русев получи парична награда от Община Попово, връчена му от секретаря Христо Белчев. Победителят бе награден с парична сума и от организаторите от Ротари клуб – Попово, които осигуриха вино за всеки от взелите участие в изваждането на кръста. 

23-годишен финансист се върна от Англия, за да спаси кръста в Русе

Обелязването на Йордановден завърши с българско хоро.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1235 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.01.06 | 21:23

4
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото, независимо от възрастта но и лекува болести. Това е много готино нещо, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педалбла

2024.01.06 | 18:25

3
бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педалбла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педалбла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педалбла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педалбла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал бла жев е педал
Николай Ралчев, Тутракан

2024.01.06 | 17:12

1
Николай Петков Ралчев се казвам( Геят на Гейовете) и живея в гр Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5.Аз съм ненормален по Ген постомствен гей на 50 години и си търся млад Гей, който да ме аргсва безпощадно много, без презерватив и да се ожени за мен, защото аз съм жената в гей-връзките и да си осиновим дете, защото майка ми Надя Драганчева на 72 години от гр.Тутракан, иска да гледа внуче.Майка ми, ми разреши аз да намеря голямата ми любов-млад Гей и да се омъжа за него. Трагедия голяма, гей за мене няма!!!!! Много си падам по роми!!!!
Емѝ...ЗЛОБЕН ПЕДАЛ СЪМ-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.01.06 | 17:54

2
САНИТАРИТЕ ВЕЧЕ ПИШАТ ПО АНУСА МИ "ЗА ЛЮЛЯКА" . ДА ТОЧНО ТАКА.ОТМЪЩАВАТ ЗА НАШИЯ ГЕРОЙ! СЛАВА УКРАИНИ!✌

Добави коментар

Водещи новини