Ритуалът по спасяване на кръста на Богоявление в София ще се проведе в езерото на парк "Дружба"

  • 05 януари 2024 14:54

  • 1189
  • 0
Ритуалът по спасяване на кръста на Богоявление в София ще се проведе в езерото на парк "Дружба"
© Булфото (архив)

По традиция и тази година ритуалът по спасяване на кръста на 6 януари – Богоявление, или Йордановден, ще се проведе в ледените води на езерото в ж.к. „Дружба-1“ на 6 януари 2024 г. Събитието ще се проведе на понтона при амфитеатъра в парк „Дружба“ от 13:00 ч. Преди Великия богоявленски водосвет ще тръгне литийно шествие от храм „Св. Преп. Наум Охридски“, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Желаещите да участват в ритуала на Богоявление ще имат възможност да се запишат пред входа на район „Искър“ на 6 януари 2023 г. от 8 до 9:30 ч. Условието е да имат навършени 18 години и да носят документ за самоличност. След 10:00 ч. ще започнат медицински прегледи в сградата на ОКИ „Искър“, през които всеки от записаните участници трябва да премине. 

Организация на движението в центъра на София заради водосвета на бойните знамена за Богоявление

Поради мерки за безопасност броят на допуснатите плувци ще бъде ограничен до 45 по реда на тяхното записване. Достъпът в зоната за сигурност край понтона е ограничен. Всеки гражданин, желаещ да присъства, може да го направи извън зоната с ограничен достъп.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини