Заради строежа на метрото: Затварят част от локалното платно на бул. "Цариградско шосе"

  • 05 януари 2024 10:21

  • 2759
  • 2
Заради строежа на метрото: Затварят част от локалното платно на бул. "Цариградско шосе"
© Булфото (архив)

От утре стартира прокопаването на тунела за разширението на метрото към столичния квартал ''Слатина''. В тази връзка се въвеждат и промени в движението в локалното пътно платно на бул. "Цариградско шосе".

Започва изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за строителството на тунелите за новия участък на метрото.

"От 12:00 часа на 6 януари ще бъде затворено за движение локалното платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка между ул. "Димитър Моллов" и ул. "Йерусалим". Срокът на затваряне ще бъде около 2 години и половина", обясни Светослав Статев, началник управление "Инвестиционна дейност" в "Метрополитен".

Заради това е въведен обходен маршрут, който ще минава по ул. "Серафим Сливенски" като движението ще се извършва еднопосочно от ул. "Йерусалим" в посока УМБАЛ "Света Анна". Промени ще има и в маршрутите на някои линии на градския транспорт.

Светослав Статев посочи още, че на бул. "Цариграско шосе" ще бъде крайната станция на метрото, където е предвиден и буферен паркинг за около 230 автомобила. Самото разширение на третия метродиаметър ще има 6 метростанции с 6 км тунелен участък, който започва от Военна академия.

Започва строежът на новия лъч на метрото през район "Слатина"

"Първата метростанция ще бъде на кръстовището на ул. "Гео Милев" и бул. "Ситняково". Втората метростанвция ще бъде на ул. "Гео Милев" и ул. "Николай Коперник", третата е на ул. "Гео Милев" ул. "Слатинска", четвъртата метростанция ще бъде на бул. "Шипченски проход", петата е при Тех парка срещу "Арена София", къде също ще има открит буферен паркинг за около 120 автомобила и шестата станция ще бъде на бул. "Цариградско шосе" също с буферен паркинг", каза още Статев, предава БНТ. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2759 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.05 | 12:23

2
Браво...една чудесна новина!

2024.01.05 | 11:08

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини