Бетонна отломка падна върху кола на "Цариградско шосе"

  • 05 януари 2024 08:41

  • 1067
  • 1
Бетонна отломка падна върху кола на "Цариградско шосе"
©

Бетонна отломка падна от моста на 4-и километър на "Цариградско шосе" в столицата върху предния капак на кола, инцидентът е станал вчера. Ежедневно оттам преминават стотици автомобили, защото е един от най-натоварените булеварди в София. Като по чудо няма пострадали хора, защото на мястото до шофьора не е имало пътник.

Красимир Димитров от "Аварийна помощ и превенция" към Столична община заяви, че редовно се правят обходи на мостовете. Веднага след подадения сигнал те са разчистили и обезопасили мястото.

Поредна жертва на войната по пътищата

Днес строителни специалисти ще обследват съоръжението. Експертът по пътна безопасност Диана Русинова обаче смята, че е необходима система за превенция да се избегнат такива инциденти.

"На този мост сме минавали, но не сме забелязали видимо да има някакви проблеми с този мост. Всички подмостови съоръжения на територията на София ги обикаляме, за да особено при минусови температури да няма висулки, които да паднат върху автомобилите и да нанесат щети", заяви по БНТ Красимир Димитров.

"Трябва да се изработи схема, стратегия, с която по-често да се правят обходи и по-спешно да се взимат мерки, за да се избегнат подобни инциденти", каза още Диана Русинова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1067 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.05 | 11:13

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини