НСО с мерки за сигурност за Богоявление

  • 04 януари 2024 13:46

  • 789
  • 1
НСО с мерки за сигурност за Богоявление
© Булфото (архив)

На Богоявление, 6 януари 2024 г. (събота), Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност на празничния водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. 

Водосветът е с начало 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин в София, съобщиха от НСО.

Кметът на Калофер: Мъжко хоро ще има, докато свети слънцето на земята

Граждани ще имат достъп до събитието след 09.30 часа през два пункта за проверка - при ул. „Раковска“ и ул. „Оборище“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
789 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.04 | 16:59

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини