Видинската библиотека с нова услуга - „Играчкотека“

  • 03 януари 2024 12:37

  • 626
  • 1
Видинската библиотека с нова услуга - „Играчкотека“
© Pixabay

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин предлага нова услуга „Играчкотека“, каза за БТА директорът Десислава Иванова. 

„Играчкотеката“ е замислена като място, където играчките ще се заемат за използване от деца, подобно на заемането на книги.

Библиотеката разполага с образователни играчки, които да бъдат предимно в полза на деца със специални образователни потребности, но също така има играчки, предназначени за масово ползване. Играчките могат да се заемат за вкъщи от деца до 14 години, но те ще могат и да играят с тях в обособеното пространство в библиотеката, уточни Иванова.

В един от седем проверени магазина се продават опасни играчки и пиротехника

По думите ѝ едни от първите посетители са от Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и лица във Видин. Служителите на центъра вече заеха необходимите материали и играчки за работа с децата с аутизъм, които да развиват фина моторика, концентрация, внимание, памет, дори обикновени умения.

БТА припомня, че в края на октомври м.г. Видинска библиотека обяви инициатива за събиране на играчки. Могат да се дарят пъзели, пластмасови играчки, играчки за трениране на речта и движенията, сензорни играчки - такива, които могат да издават звуци и светлина, да променят формата си и др. Плюшените играчки не са подходящи. 

Кампанията е постоянна и всеки, който желае, може по всяко време да дари играчки за „Играчкотеката“, каза още директорът на библиотеката.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
626 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.03 | 13:11

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини