Обзор 2023. Част II (когато направи нещо Пригожин, а ние се засилихме с пилона в Рожен… римата е случайна, извинете…)

  • 29 декември 2023 13:47

  • 1891
  • 0
Обзор 2023. Част II (когато направи нещо Пригожин, а ние се засилихме с пилона в Рожен… римата е случайна, извинете…)
© Getty Images/Pixabay/Булфото/Novini.bg

  Продължение на Обзор 2023, чиято първа част можете да прочетете ТУК   ↓↓↓↓  

Обзор 2023. Част I (когато разбрахме, че сме помагали на Украйна с оръжие, а земетресение порази Турция и Сирия)

...

Стигнахме до пролетта на изтичащата 2023 г. Ако не сте прочели Част I на този обзор и не смятате да го правите, то трябва да се чувствате предупредени, че оптимизмът не е основното в порцията, а е по-скоро гарнитура. Все пак… помните каква беше годината, нали?

Да продължим.

Стигнахме до

Април  

И тогава обществото гръмна. Чеченеца, Куката, Емили и гаврата с момчето. Отвратителна сцена. Не стана ясно само защо разследващи, прокурори и общество така строго наказаха за унижението и държаха седмици провинилите се в ареста, а дилъри, крадци и насилници излизаха от арестите след дни или часове. Съвсем не е за пренебрегване случката, но и дилърите, биячите, крадците и насилниците също не са от филхармонията, нито са продавачи на захарен памук, нали? 

Публиката да не се прави на невинна, тя също е виновна за гаврата на Куката, Чеченеца и Емили

Тогава имахме това: 

Емили, Куката и Чеченеца са с постоянна мярка и са в килията, защото унижиха момче със специални нужди. Митьо Очите е пуснат под гаранция. 

За едни други… да не отваряме дума – тях едва ли изобщо ще ги разследват. Повечето от тях ще се кълнат да спазват Конституцията и да работят в полза на българския народ. После ще се смеят.

Някои ще се смеят и докато се кълнат. 

Малко преди случката с Емили, Куката и Чеченеца поредната (подчертавам: ПОРЕДНАТА) жена беше убита от ревнив, недоправен недорасляк с дълго досие, пълно с насилие над жени и заплахи (ще го намериш малко по-надолу в текста), който е бил пускан, пускан, пускан, докато накрая е убил. 

Междувременно, другите новини за домашно насилие все така изобилстват от коментари тип „сама си е виновна“, „ку*ва“, „така ѝ се пада“ и т.н. По същото време новините за Лена Бориславова бяха пълни с коментари на чичовци, които искат публично да се гаврят с нея. Същите обаче искат смъртно наказание за убиеца на Криси, който я застреля и остави в багажника. После се прехвърлят на новините за домашно насилие и сипят: „ку*ва“ по адрес на все още живите жертви на насилие. И не виждат проблем в това. Иначе българинът е хем умен, хем с голямо сърце.

Кратка хронология на случващото се в държавата ти в последните дни


А путин направи така, че НАТО не само не се сви до границите си отпреди 1997 г., както искаше, ами и се разшири. Финландия влезе в НАТО, Лапландия – родината на Дядо Коледа – бидейки във Финландия, стана НАТОвска земя, а шейната на Добрия Старец… 

… ами…

Шейната на Дядо Коледа вече е летателен апарат на НАТО (или иначе казано: NATO Aircraft)

На фона на ширещата се агресия в парламента, където руZZофили и псевдопатриоти рекламираха насилието като единствен инструмент за справяне с проблемите, обществото попиваше все повече от тях и ги имитираше. 

34-годишния Калоян Каймакчийски уби Кристина Благоева…

 

Борила се отчаяно в последните си секунди живот: Калоян скубал Криси, преди да я гръмне

Калоян към първата си жертва: С какво да те убия? Защо не ме улесниш и не се самоубиеш?

Пролетта на 2023 г. ни донесе и нов резултат от изборите, но това бе едва началото, защото безкрайното мотаене последва…

Дойде май месец.

Май

Май месец дойде с онзи „девети“ – вторият „голям“ девети за комунистите, след девети септември.

9 май за цял свят е Ден на Европа, за родните комунисти е нещо съвсем различно. 

Те насила забравят, че Втората световна е започната от Хитлер и Сталин заедно – в съдружие, по приятелски. След Рибентроп-Молотов. Насила забравят и за офицерите на Вермахта, които са ходили по руските военни паради преди операция Барбароса. Насила забравят за съветското нападение над Полша 1939 г., както и за Зимната война срещу Финландия. 

На госпожа Митрофанова не ѝ беше комфортно никак, защото тук вече не е Москва

...

Малко преди „шествието“ на Безмозъчния полк за 9 май някакви патриотични интернационалисти, марксисти с американски маратонки и родолюбци, кланящи се на чужди паметници, се заеха ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ да лъснат МОЧА. 

Понеже било част от историята. 

То и турското робство е част; и нацисткото съучастие; както и много други „части от историята“ имаме, за които младежите с американските маратонки, надявам се, няма да поискат паметници.

МОЧА за не знам кой път го чистят и лъскат, а София и страната са оплескани със свастики, полови органи и драсканици

...

Вандали, привърженици на „Възраждане“, нападнаха европейския дом в София. Задържани нямаше. Само горди вандали, който до вчера бяха викали, че не трябва да се цапа МОЧА, защото е вандалщина. Те не виждат иронията в това. Някои от тях не могат да напишат „ирония“.

Мнозина плашат с натискането на Enter. Положението е: „някой да натисне Esc, че не се трае“

...

И Гела издъни опитите да имаме най-после редовно правителство насред море от кризи. В последния момент даде „оръжие“ на определени медии да разхвърлят кафяво и да насъскат хората едни срещу други, което да се използва удобно от партиите и президента. 

Малко по-късно – преди местните избори – това щеше да бъде повторено, но с други играчи и ма-а-алко по-различен сценарий – тогава използваха „доклад“ на ДАНС, че можело един зам.-министър май „да пипа машините“ – не се знаело, ама едно неприятно чувство оставало, а… 

Руснаците тестват нов звукозаписен бизнес у нас
 

...

Руснаците явно са решили да отворят нов бизнес у нас – звукозаписен. Въпросът е дали ще върнат и „Мелодия на годината“ и „Златен Орфей“…
Кандидати за слава – бол. 

Логото на новата звукозаписна компания ще е служебен гълъб на мира, държащ провален мандат в човката, на червен фон с малък зелен чорап в долния ляв ъгъл.

Русофилите пуснаха и още една опорка и тя беше – да се мрази Георги Господинов и романа му, който току що беше спечелил престижната световна награда „Букър“ (!!!). 

Няма да говоря за това, че в Румъния затвориха руския си „културен център“, заради пропагандата и лъжите, които ръси, а тук го охраняваха с полиция все едно е парламент (а може и да е…).

Отне ми малко време да разбера защо е тази омраза и най-после разбрах – Господинов се снимал на протест с украинското знаме и публично е заявявал подкрепата си за Украйна. 

И „Времеубежище“ стана „дъвка“ за червения ъгъл на България и пишман патриотите

...

А юни ни донесе Деня на детето

Юни

Точно на Деня на детето, малкият Цончо наплю другарче. 

Цончо Ганев от "Възраждане" наплю свой колега депутат

Заснети са депутати от „Възраждане“, като от тях се откроява Цончо Ганев. Той се засилва към своите колеги и ги заплюва.

След това депутатите си викат един на друг и се приканват за бой с изрази като „К’во се криете, ела, бе!“.

Класа…

С какви думи можеш да разкажеш на някой, че има една земя, в която онези, които не са имали право да пътуват и са били стреляни в гръб на границата, днес пишат статуси, излежавайки се на плажовете в Гърция и Италия, колко по-добре се е живеело преди? 

Ама „Безплатното образование“!!!...  Изключително нефелен рефрен. Образование, което е лъгало и пак ще се опита да лъже, че руснаците са ни „освободили“ от турското робство, а не са дошли да завземат нови територии с все населението; образование, което забравя да спомене, че сме им платили за това със златото си.

Е, да – по-добре е било от „безплатното образование“ в СССР, където – на много места – децата са учили, че Ленин е изобретил азбуката. 

„Безплатното здравеопазване“ беше същото като „безплатното образование“. Не дай Боже да се разболееш… със знанията и уменията на „безплатно образованите“ лекари, влезли в института по реда на дебелината на връзките, които са имали по партийна линия. Ако знаете колко тогавашни деца днес са възрастни с хронични болести…

„Всички ходехме на море“? Да, след 7-часово пътуване в Ладата или Москвича през нощта, защото съветската бракма прегрява през деня на жегата. В едни и същи вмирисани бунгала, ядяхме буламачи на смени като в казарма; и, ако се случеше да има „чуждестранна група туристи“ (обикновено руска), трябваше да ги изчакаш те да се наядат, пък каквото е останало после – за теб. 

Навръх Първи юни ги видяхме – как с пяна на уста драпат да подменят бъдещето на децата ни със съветски кошмар

...

Месец по-рано викалите „фашисти“ по повод, че искали да им махат МОЧА, надраскаха с нацистки символи бирария, която отказа да обслужи техни „съратници“. А тя отказа да ги обслужи, защото малко преди това да дърпали знамена и крещели, че само българското трябва да се вее (това са хората, които на всяко събиране веят руско знаме…). 

А знамената, които бяха дърпали, се оказаха на футболни отбори – на Ливърпул и на Челси. 

И тия обиждат на „нацисти“ и „фашисти“ опонентите си…?!

Същите, дето викат „нацисти“ с пяна на уста по адрес на всеки, когото не харесват. Копейкин, дето не се спря да нарича украинците „фашисти“, по модела на спуснатите му опорки. Неговите орки пишат Jude и слагат Звездата на Давид по магазините на хората, които не харесват. 

Опитват се да плашат, да се правят на страшни. Но как? Като имитират лумпените на Хитлер от Нацистка Германия. По-специално – 1938 г., когато обикалят и драскат по магазините на евреите, после им чупят витрините, после палят синагоги, а накрая отвличат хора. Kristallnacht. 

Имахме и това:

Човекът, който постоянно говори за посолствоТО, се снима в посолството с посланичката

Сега си представете: щом човекът, на който в устата му е само „посолството, та посолството“, а в същото време той е, който ходи в посолството…

… като заговори за „национални предатели“, какво ли всъщност има предвид. 

Личният опит е страшна работа. Личната гузна съвест – също. Крадците подозират всички, че искат да ги оберат. Лъжците подозират всекиго в лъжа.


А помните ли когато властта заподозря, че един „брат Галев“ може да е влязъл в България… мъртъв?

И тогава МВР трябваше да разследва МВР дали МВР е знаело, че „брат Галев“ е бил в България…???? 

Но иначе има хора, които се ВЪЗМУЩАВАТ, че на един запис  (от DJ Руди Гела) едни хора говорят за това, че трябва службите да се изринат и хората там да се сменят с работещи за България. 

Какво – „Брат Галев“ може би е влязъл мъртъв в България…? Но едни хора се възмущават, че искали да правят смени в службите

...

И насред цялата картинка в България, какво решение родиха кризите? Социални политики? Не. Реформи за привличане на инвестиции? Не. Подобряване на сигурността и отбраната на фона на войната? Не. 

Решихме да вдигнем пилон…

Кой каза: „за отклоняване на вниманието и помпане на патриотарско его?“ А-ми! Най-вероятно е било от чисти подбуди. Вижте в Централна Азия колко диктату… държави си вдигат пилони, докато населението им страда? От добро е, не е пропаганда…

А и това, че един от вдигачите е стар познайник, подозиран за отклоняване на средства, е нищо работа. Има си НПО човекът, ама патриотично, не кво да е. 

И това, че вечно фалиралото БДЖ направи „дарение“ от нашите пари, дето все го спасяваме с тях, също е нищо работа. 

Нашенски патриотизъм като по книга. А книгата е „Съветистан“…

Нали знаете приказката за кризата на средната възраст и на какво викат penis extension? Който може да си го позволи, си купува скъпа спортна кола без покрив и компенсира за омекналата… гордост. Толкова ли ни е омекнала националната гордост, че се налага с такъв extension да я помпаме? Поне добрата новина е, че явно не сме бедни, щом можем толкова пари за един пилон да дадем. 

Но един „патриот“ и патрон на флагове отказа да изслуша химна на България при встъпване в длъжност на новото правителство. Фръцна се и си отиде. 

„Възраждане“ са ясни; президентът защо напусна без да чуе химна? За пред кого е демонстрацията?

...

А през същото това лято, същият този юни имахме и… как да го кажем? С една дума, Пригожин. 

И циркът беше пълен, даже един руски танк заседна на входа именно на цирк. В Петербург. 

„Пригожин е велик“ стана „Пригожин е предател“, а накрая стана „Пригожин е велик и ще превземе Украйна, ама от Беларус“. Дали виждат проблем в това, че така си сменят мнението? Едва ли.

После се сетиха да кажат, че всичко е постановка за объркване на врага, ама и това не им се получи, защото Пригожин немного по-късно последва бая други случайно загинали близки до режима.

Падна му самолетът. Но за тава – после. 

И едно описание на едно явление, което е достатъчно за цялата му кариера и същество. 

„Той нарече управляващите "неофашисти" и отрече "Възраждане" да са такива. 

"На практика наблюдаваме реставрация на неофашизма и фашизъм във всичките му форми: забрана на партии (няма забранени партии, буквално, нито една), забрана на медии (отново – няма забранени медии, дори руската пропаганда се лее от национален ефир, а той лично пълни YouTube със съдържание), тотализтаризъм, диктатура и една-единствена гледна точка (докато се лее и обяснява гледната си точка, се оплаква, че не му дават да си каже гледната точка… това вече граничи с болест).

Има опити да бъдат изхвърлени журналисти от БНР (той изхвърли журналистка от БНТ от пресконференция), защото казват другата гледна точка (мхм…). Живеем в една фашизираща се държава (за това е прав! И според мен виновен за това е самият копейкин). Това не е нещо, което трябва да бъде подценявано (отново е прав!). Украинците направиха тази грешка и плащат с цената на стотици хиляди жертви (чутовна глупост!).“

„Той нарече управляващите „неофашисти“ и отрече „Възраждане“ да са такива“

Още идеи за референдуми: за връщане на изходните визи, Кореком и забрана на Бийтълс-ите

...

Помните ли началото на следващата кампания – за следващите (О, Боже, поредните!) избори?

Този път бяха за кметове. 

Васил Терзиев и ДС-миналото на родата му.

Единственият, който можеше да защити Васил Терзиев, беше Васил Терзиев

Ако знаехме тогава кой точно трябва да дойде, че да бъде бутнат МОЧА…

С това слагаме край на Част II.
Ако още не ви е дошло в повече и искате да продължите да си „спомняте“,
може да потърсите Част III утре. Пак тук. А за който иска, подсещане, че Част I е тук, на този линк ↓

Обзор 2023. Част I (когато разбрахме, че сме помагали на Украйна с оръжие, а земетресение порази Турция и Сирия)


 

Последвайте канала на

Александър Томов
1891 0

Свързани новини

Водещи новини