Община Червен бряг награждава изявени спортисти

  • 29 декември 2023 11:50

  • 1491
  • 1
Община Червен бряг награждава изявени спортисти
© Фейсбук - Община Червен бряг

Щангистът Карлос Насар получи парична премия от Община Червен бряг в размер на 5000 лв. Това съобщи кметът на общината Атанас Атанасов.

По негова инициатива е разгледано и прието предложение в Общинския съвет за подпомагане на изявени състезатели за постигнати призови класирания на международни състезания.

Другият спортист от Червен бряг, който ще получи парична премия, е шахматистката Патрицие Найманова.

"Искаме да подпомагаме нашите талантливи спортисти, защото те дават пример на подрастващите и ги вдъхновяват с успехите си", каза още Атанасов. 

По думите му Общината ще продължи да подкрепя спортната дейност на Насар и да създава още по-добри условия за развитието му. Следващата стъпка ще бъде насочена към допълнителна финансова подкрепа в периода на подготовката за участие на Олимпийските игри през 2024 година.

Карлос Насар е възпитаник на СКВТ "Старт", гр. Червен бряг, който подобри световния рекорд в изтласкване до 89 кг. на Световната купа по вдигане на тежести в Доха, Катар. 
Карлос грабна титлата от двубой с 393 кг., която е олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024 г.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.29 | 15:47

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини