Отец Зоран Мамучевски: На Бъдни вечер да се смирим и да отворим душите си към доброто

  • 24 декември 2023 11:20

  • 1170
  • 1
Отец Зоран Мамучевски: На Бъдни вечер да се смирим и да отворим душите си към доброто
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Доброто е част от смирението, а това е посланието на Бъдни вечер, заяви за БНР свещеникът от Горна Оряховица Зоран Мамучевски. Да добруват заедно е каузата, която обединява няколко жени в Горна Оряховица в благотворителното дружество "Свети Мина: към православния храм "Свети Три светители". На Бъдни вечер да се смирим и да отворим душите си към доброто, призовават свещеникът и благодетелките.

В глобалния свят на войни и конфликти ни е нужно смирение, за да избегнем егоизма, който ни е обхванал като човечество. Бъдни вечер е празникът на смирението, казва предстоятелят на храма "Свети Три светители" в Горна Оряховица отец Зоран Мамучевски.

"И това е огромно достойнство на човека, което той е загубил. Затова Бъдни вечер е празник на смирението, на любовта, на осъзнаването на самите нас като човеци колко ние сме въздигани от бога в този свят“.

Митрополит Антоний: За вярващия човек всекидневно се случват чудеса, духовните ни очи като че ли са затворени

Бъдни вечер е и празникът на добруването и надеждата, споделят жените от благотворителния комитет „Свети Мина“ към храма: "Топлина, уют, семейство са думичките, с които можем да опишем Бъдни вечер и наистина за хората, които вярват и добруват, се случват чудеса".

"По-хубаво от пристигането е надеждата. За мен Бъдни вечер е надеждата, че след малко спасителят ще се роди и ще се възцари мир на земята". 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1170 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.24 | 12:59

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини