ДСБ се застъпи за момичетата от Pussy Riot

  • 18 август 2012 19:32

  • 2018
  • 5
ДСБ се застъпи за момичетата от Pussy Riot
©

ДСБ изпрати писмо до руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 във връзка с присъдите на трите момичета от бандата Pussy Riot.

"Възмутени сме от абсолютно несправедливите присъди над момичетата от Pussy Riot", се казва в позиция на ДСБ. "Те са зле прикрита политическа репресия заради политическия им протест. Макар по необичаен начин и на смущаващо, място те Ви показаха, впрочем както показват хиляди други руски граждани, че не желаят да ги управлявате. Това е свобода на изказа, която е изконно гражданско право.

Мотивирането на присъдите им като почит към Православието, като „хулиганство и предизвикване на религиозна омраза" не може да скрие Вашето срамно и дребнаво лично отмъщение.

Присъдите се мъчат да всяват страх чрез погазване на основни граждански права. Убедени сме, че това е обречено на провал.

Последната политическа репресия увеличава пропастта между демократичните стандарти на живот, на хуманно и толерантно управление и руския феномен, все повече приличащ на „култа към личността на вожда" от времето на комунизма. Не случайно заслужихте общо порицание и негодувание.

Като членове на българска демократична партия се отнасяме с уважение към християнските ценности и към гражданското право на свободно политическо действие на всички", заявяват още от партията на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Последвайте канала на

2018 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2012.08.20 | 15:04

3
путкин пусни момичетата

2012.08.20 | 15:04

5
Путьо, не се изказвай неподготвен
Язе

2012.08.20 | 15:04

4
Toва би било крачка напред, ако хора от една религия се отнасят с увъжение към друга. Въпреки, че религията е глупост по принцип. Ама надали е нещо повече от политиканстване.
uisa

2012.08.20 | 15:04

2
Какво беше това ДСБ..., я се скрийте бе подлоги!
Тервел

2012.08.20 | 15:03

1
" Дориян Александров ·Това само доказва, че ДСБ и нейният лидер са сатанисти, богохулници и атеисти; слуги на тъмните сили! Ама то какво да очакваш от бивши комуняги и доносници на ДС и КГБ !" Като атеист досеги си мислех че това значи че не вярвам в бог, благодаря че ми отвори очите, и ми каза че всъщност атеистите сме слуги на тъмните сили. Сега ще отида да принеса в жертва няколко овци в името на дявола. ( между другото смешното е че именно евреите са измислили тая глупост в която толкова много вярваш, за да ви контролират, реално вие сте слугите , но щом искаш да е обратното - твоя воля, всеки може да си мисли каквото иска )

Добави коментар

Водещи новини