Капитан Васил Данов с горещ коментар за пленения кораб "Руен"

  • 15 декември 2023 08:42

  • 3090
  • 2
Капитан Васил Данов с горещ коментар за пленения кораб "Руен"
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

На мен ми прилича на пиратско нападение. Можем да изключим изканията на хутите. При всички случаи изключвам това да се направи нещо на екипажа, защото те са ценност. Това заяви капитан първи ранг Васил Данов в ефира на Нова телеизивизия по повод пленения край Йемен кораб "Руен" с 8 българи на него. 

Попитан дали има власт или сила, която може да помогне, той каза, че винаги се плаща. "Водят се преговори понякога да се намали цената, но винага става така. Десетки кораби ежедневно минават от там. Огромни пари минават през там, защотото десетки кораби с петрол и товари минават през Суецкия канал. Никой не може да каже дали бързо или бавно ще бъдат осовбодени", обясни той.

Според него дълг на корабособственика е да преговаря с похитителите. 

Директорът на Параходство БМФ: 8 български моряци са на борда на пленения "Руен"

Последвайте канала на

Калина Христова
3090 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.15 | 11:52

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Много сте прости, кви похитители

2023.12.15 | 10:26

1
Кви 5 лева, хусите са шийтска проиранска групировка проиранска превзе властта в северен Йемен с преврат. Техните искания не са финансови, а политически.

Добави коментар

Водещи новини