Лоши са условията за туризъм в планините

  • 14 декември 2023 09:53

  • 575
  • 1
Лоши са условията за туризъм в планините
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. Времето е облачно и духа силен вятър. На връх Ботев в Стара планина вятърът е ураганен, предаде БТА.

Планинските спасители предупредиха, че се очаква времето в планините да се влошава още и да започнат валежи от дъжд.

Лифтовите съоръжения не работят. Ски сезонът в големите зимни курорти ще бъде открит на 15 и 16 декември.

Очаква се усилване на вятъра в планините

През изминалото денонощие е проведена спасителна операция, която е завършила успешно. От ПСС е открит загубил се възрастен човек в района на Троян. Спасителите са го намерили в гориста местност, в добро състояние.

Над планините днес ще бъде предимно облачно и ветровито, показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от запад-югозапад. След обяд в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около минус 4°.

Последвайте канала на

Калина Христова
575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.14 | 10:58

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини