Стотици полицаи на пътя не могат да озаптят джигитите

  • 13 декември 2023 13:57

  • 1925
  • 0
Стотици полицаи на пътя не могат да озаптят джигитите
© булфото /архив/

Издържаме стотици униформени, които не успяват да въведат ред и организация на движението  по пътищата дори в столицата, какво остава за хаоса в провинцията. Всеки шофира както му повелява акъла, без да се съобразява с правила и норми, гонките нощем продължават, катастрофите и умрелите от тях се множат. България разполага с по 407,69 полицейски служители на 100 000 души, по данни на Евростат.

 Само м.г. ексминистър на МВР Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г., блестящ адвокат, обяви назначението на още 200 полицаи в 50 екипа, които да контролират нарушителите. Ама няма как до всеки джигит да има назначен и по 1 контрольор, нали!

Гонките и безумствата по родните шосета продължават десетилетия наред и спасение от тях няма.

От години водим класацията по брой на катастрофи и жертви на пътя в семейството на ЕС. А м.г. българският Северозападен район бе подреден на челно място в ЕС и Европа по брой жертви от катастрофи на пътя за 2021 г. от Евростат. Според данните в тази част от нашата страна за година е имало 133 жертви на един милион население.

Причините за пътните произшествия са различни, но най-основната е манталитетна – гьонсуратлък,

простете за турцизма, ама е цветно и точно определение.

Та, когато един неназован гьонсурат седне зад волана, той не се съобразява с нищо и никого и гази наред – дали ще е Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва, дали ще са невинни момичета, разхождащи се по тротоара, или деца и баби, преминаващи на пешеходна пътека, няма никакво значение за него.

Тези двукраки не зачитат правата на другите, най-малко на пешеходците. Те смятат, че всичко им е позволено и ако някой се осмели да им направи забележка, Бог да му е на помощ!

С такива родната полиция не може и няма как да се справи. Тях ги хранят и настървяват родителите им в домовете си - по свой образ и подобие. Това не е възпитание, а реплика – простакът ражда простак и го дресира като простак. Това е немощ и тотална разруха.

Сн. личен архив

Ето, за илюстрация сега ви снимах някакъв, спрял насред ул. „Николай Хайтов” на втори, трети ред в абсолютно нарушение на всякакви правила и закони, заради който можеше да бъде сгазен човек, да стане катастрофа...

Такива примери има безброй в нашето ежедневие.

За съжаление!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1925 0

Свързани новини

Водещи новини