Собственик на мандра трови река Ропотамо

  • 17 август 2012 13:21

  • 5242
  • 1
Собственик на мандра трови река Ропотамо
©

Дългогодишни рибари се вдигнаха срещу собственика на частната мандра в село Веселие, община Приморско, защото тровил река Ропотамо и прогонил рибата от нея, съобщава Бесове.

Хората са подали тревожни сигнали до различни институции, потърсиха и нас, защото преди броени дни реката отново е била потопена в бяла пяна. „Никаква риба не е останала вече тук, дори жаби няма”, каза рибарят, пожелал да запази анонимност, за да не нагнетява настроенията в селото.

Край живописното село минава Веселийската река, която се влива в Ропотамо и се води един от изворите й. Местните жители особено се гордеят, тъй като в нея е имало различни видове риба – шаран, таранка, каракуда, скубар, клен и други. В селото от години работи мандра на местния бизнесмен Георги Стояв, който стана популярен и с това, че ходи за гъби с пушка в компанията на созополския кмет Панайот Рейзи, който преди две години беше заловен да бракониерства край Ропотамо. Производството на Стоев във Веселие е за износ, има фирмен магазин, който продава за местните хора, раздава и суроватка за храна на животните.

„Отпадъчни води и различни киселини обаче се изливат директно в реката. Отпускат мръсотията циклично, не постоянно и всичко се изпива вътре. Водата е заблатена, бяла, няма грам живот в нея. Това изобщо не е същата река”, коментираха рибарите, които ни потърсиха възмутени. На място ясно си личи как мръсотията се стича по склона, а районът е побелял и вмирисан.

Последвайте канала на

Novini.bg
5242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Phantasm333

2017.04.20 | 18:28

1
Чакайте бе- Ропотамо не беше ли резерват, кви рибари ви гонят па камоли замърсяване? Аз съм рибар за Ропотамо даже и не съм си помислял да ловя!

Добави коментар

Водещи новини