Каракачанов представя новата си книга за външнополитическата дейност на ВМРО

  • 12 декември 2023 12:14

  • 650
  • 1
Каракачанов представя новата си книга за външнополитическата дейност на ВМРО
© Булфото (архив)

Македонският научен институт и издателство „Захарий Стоянов“ Ви канят на 13 декември (сряда) от 18:00 ч. в Централния военен клуб, зала „Тържествена“, на представяне на новата книга на д-р Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността „Външнополитическата дейност на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа (1893 - 1944)“. Книгата е посветена на 130 години от основаването на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

Авторът Красимир Каракачанов e д-р по международно право и международни отношения. Магистър по история в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализира Нова българска история, Политическа история на балканските държави, Националноосвободителното движение в Македония и Тракия, Политически движения в България.

Каракачанов: Политици-натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват "Страйкъри" на тройна цена

Член е на Македонския научен институт – гр. София.

Народен представител в 38-ото (1997 – 2001), 40-ото (2005 – 2009), 43-тото (2014 – 2017) и 44-тото Народно събрание (2017), вицепремиер по сигурността и по обществения ред и министър на отбраната (2017 – 2021).

Автор е на статии в исторически издания и множество публикации в българския периодичен печат, свързани с националноосвободителните борби на българите в Македония и съвременните взаимоотношения между Република България и Република Северна Македония. Автор е на книгите „ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа – Историята на една борба“, „Тодор Александров“, „Забравените апостоли на Македония“.

Акад. Георги Марков: „Външнополитическата дейност на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа (1893 – 1944)“ от д-р Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността е първото цялостно и задълбочено изследване на дипломацията и пропагандата, извършвани от Задграничното представителство на Вътрешната организация в София. Д-р Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността разкрива върху широка документална основа статута, структурата и организацията на това самобитно „Външно министерство“, както и заслугите на участващите в него видни революционни дейци.

Изследването е основано на първостепенни извори, включително и на личните фондове на дейци на ВМОРО, които десетилетия наред бяха недостъпни за историците. Това създава обективност на направените изводи и на тяхното обобщение, което убеждава читателите в научната достоверност на труда. Спорните въпроси са изследвани от всички страни и оценките са обосновани с необходимите доказателства. Стилът на изложение е разбираем и достъпен и за неспециалисти, което прави книгата народополезна. От нея може да се научат много неизвестни неща, за да се прецени вярно международната дейност и влиянието на Вътрешната организация.“

Последвайте канала на

Радина Лазарова
650 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.12 | 13:29

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини