Водещите новини! Има данни за 9 журналисти, пострадали на протестите срещу БФС, общината отказва да даде записите (и още…)

  • 11 декември 2023 13:08

  • 795
  • 1
Водещите новини! Има данни за 9 журналисти, пострадали на протестите срещу БФС, общината отказва да даде записите (и още…)
© Getty Images/Булфото/МЗ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 11 декември   

 

Столична община отказа на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) да им предостави записите от камерите от вечерта на протестите срещу БФС, прераснали в безредици в центъра на София. 

АЕЖ има данни за 9 журналисти, които са пострадали на протестите или правата им са били нарушени. Записите на Столична община са нужни, за да стане ясно какво точно се е случило, пояснява бТВ. 

„Това е безпрецедентно. Една част предаваха на живо и в пряк ефир се виждаше как ги бият, друга част не са от телевизиите или не излъчваха на живо и събрахме само данни по свидетелски показания. Необходимо е разследване и понасяне на отговорност. Миналата седмица стана ясно, че е изтекла давността за побоя под колоните на Министерски съвет през 2020 г. и на полицаите, които тогава биха граждани, не може да им бъде потърсена никаква отговорност вече“, каза пред бТВ Иван Радев, член на Управителния съвет на Асоциацията на европейските журналисти. 

Спортният журналист Николай Ганчев е един от потърпевшите във вечерта на протестите. Той е задържан, заедно с още 30 души, докато работи и предава на живо с телефона си.

Столична община отказа на АЕЖ записите от камерите от протестите срещу БФС

***


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поема лично управлението на партийните структури на партията в София. Това е обявено тази сутрин от бившия премиер пред целия столичен актив - депутати, общински съветници, районни кметове и районни ръководители на ГЕРБ.

За да следи изкъсо изрядната подготовка на партийните структури в София Борисов ще разчита на помощта на един от най-рейтинговите си кметове в столицата – Даниела Райчева.

Рокади: Борисов смени 80% от ръководството на ГЕРБ в София, поема лично структурите

***


Представиха план-графика за изграждането на детската болница

***


Актьорът Юлиан Вергов съди колежката си Диана Димитрова за обида.

Това обяви самата тя в социалните мрежи.

„Пуснал е тъжба в съда за обида заради мой фейсбук статус. Да, за обида след почти година“, казва тя и припомня, че прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по нейната жалба за насилие срещу нея от страна на колегата ѝ.

Обрат: Вергов съди Диана Димитрова

***


Казваше се Мирослав Иванов. Когато се запознахме, беше доставчик на кафе. В началото, съвсем в началото, преди децата, все едно беше идеалния мъж. На мен сигурно така ми се е струвало”, спомня си жената. Казва, че бил мил и внимателен. Не ѝ посягал. Агресията обаче се появила по време на бременността ѝ с второто им дете. „Докато бях бременна ми посегна, даже не си спомням защо, наистина нямам спомени. Но си спомням, че ми посини окото и на всичкото отгоре си покани вечерта гости. Започнаха да зачестяват случаите още по време на бременността. Както си седи спокойно, тихо и кротко и се започва някакво ужасно викане, просто ужасно. Без причина и без повод”, казва още дългогодишната жертва на домашно насилие. Детето им се родило преждевременно и лежало в кувьоз.

Бита с тръба, рязана и провесвана през балкона: Съдят жена, убила насилника си

***


Иран засилва боеспособността си в областта на противовъздушната отбрана, като разгръща бойни дронове с голям обсег, оборудвани с ракети въздух-въздух, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на ирански медии.

Иран представи дронове, оборудвани с ракети въздух-въздух

***


Великобритания ще предостави два миночистачни кораба от Кралските военноморски сили на Украйна за засилване на способностите на украинските сили по море, съобщи ДПА, като се позовава на британското Министерство на отбраната.

Великобритания ще предостави два миночистача на Украйна

***


Най-малко двама души са били ранени тази нощ при руски въздушен удар срещу украинската столица Киев, съобщи Ройтерс, като се позовава на украинските власти, предаде БТА.

Най-малко двама души са ранени при руски въздушен удар срещу Киев

***


Сирийската армия съобщи, че противовъздушната ѝ отбрана е свалила израелски ракети, изстреляни в неделя вечер срещу околностите на Дамаск от окупираните Голански възвишения, предаде Ройтерс.

Израел е изстрелял ракети срещу околностите на Дамаск, твърди сирийската армия

***


Grоk, изкуственият интелект нa Илoн Mъcĸ, вeчe изживя cвoя тpyдeн cтapт.

Дa зaпoчнeм oттaм, чe бoтът ce oĸaзa мeĸo ĸaзaнo идeoлoгичecĸи oпoнeнт нa Mъcĸ и зacтaнa зaд ĸyп пpoгpecивни пoлитичecĸи ĸayзи. Taĸивa, ĸoитo ca aнaтeмa зa вce пo-ĸoнcepвaтивния пpeдпpиeмaч. Toвa oбaчe щe paзглeдaмe oтдeлнo. Ceгa дoбaвeтe oщe eднo нeщacтиe ĸъм нeвepoятния дeбют нa Grоk. Πoтpeбитeлитe зaбeлязвaт, чe изглeждa, чe тoй чepпи oт пpeĸия cи ĸoнĸypeнт СhаtGРТ, ĸoйтo e нaпpaвeн oт бивши пpиятeли нa Мъск и нacтoящи вpaгoвe в ОреnАІ.

Изкуственият интелект на Илън Мъск беше хванат да плагиатства от ChatGPT

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.11 | 14:57

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини