Водещите новини! Предстои демонтаж на фигурите на Паметника на Съветската армия. Даваме на Украйна неизправни зенитни ракети и комплекси (и още…)

  • 07 декември 2023 19:10

  • 2071
  • 3
Водещите новини! Предстои демонтаж на фигурите на Паметника на Съветската армия. Даваме на Украйна неизправни зенитни ракети и комплекси (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 декември   

 

„Проучванията показват, че тази жестока търговия процъфтява, пресича държавните граници и нарушава законите. Търговията не само злоупотребява с животните, използвайки жестоки развъдни практики и създавайки предпоставки за компрометиране здравето на кученцата, но и превръща хората в жертви. Макар че този доклад обхваща само четири държави, ние вярваме, че той е представителен за ситуацията в цяла Европа и ЕС. Спешно призоваваме законодателите на ниво Европейски съюз и на отделните държави да създадат по-строги закони, за да спрат тази търговия", споделя Ник Уестън, ръководител на международния отдел за животни компаньони в организацията.

„За съжаление, България отново попада на челно място в една особено отрицателна класация – на държавите, които развъждат, отглеждат и изнасят незаконно кучета. Нашият случай е любопитен, защото за разлика от някои от другите европейски държави, ние имаме достатъчно добре разписано законодателство“.

"Четири лапи": Жестока търговия с кученца тръгва от България

***


В съобщението на областната администрация от днес се посочва, че предстои стартиране на обществена поръчка за реставрация на бронзовите фигури и барелефи, както и за изготвяне на проект за трайното им преместване, съгласно решението на Столичния общински съвет. Реставрацията ще запази художествената стойност на скулптурите, за да могат да бъдат изложени като експонати на място, което ще бъде идентифицирано след обстоен преглед на всички възможности.

Трайчо Трайков: Предстои демонтаж на фигурите на Паметника на Съветската армия

***


"Изправи се, България!" ще обжалва заповедта за премахване на Паметника на Съветската армия

***


След бурни спорове Комисията по отбрана, която проведе извънредно заседание, подкрепи предложението България да предостави на Укрйна неизправни и с отпаднала необходимост зенитно-ракетни комплекси.

Проекторешението бе внесено днес от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Атанас Атанасов и група народни представители. С него се предлага България да дари на Украйна "неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип". Министърът на отбраната ще определи излишните количества в хода на провеждания Стратегически преглед на отбранителната политика.

Комисията по отбрана реши: Даваме на Украйна неизправни зенитни ракети и комплекси

***


„България трябва да има опция първа да си откупи „Лукойл" и това трябва да се закове законодателно. Задължително е България да си възстанови контрола над „Лукойл". Не може руснаците да го продават, без първо да попитат България“.

Бойко Ноев: Битката за България тепърва предстои и "Лукойл" има основна роля

***


Съдът се произнесе с решение по дело образувано по искане на народни представители от 48-то Народно събрание, от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" относно промени, приети в началото на декември 2022 г.

КС обяви за противоконституционни текстове в Изборния кодекс

***


„В България имаме две големи координатни оси. Едната е про-руската или про-европейската насока за развитие на страната, а другата - толерантното или нетолерантното отношение към корупцията“.

Премиерът акад. Николай Денков: Търпимостта към корупцията е една от разделителните линии в България

***


„С Петков решихме, че няма смисъл два закона да се бият в парламента и да даваме шанс опозицията да подкрепя единия или другия и после пак да не си говорим три дни. 

Затова оттеглихме и двата проектозакона. Съгласувахме го и направихме един междинен вариант. Така безпокойството на колегите, че за два месеца може да се случи нещо с цените на горивата, ще отпадне", обясни Борисов. 

„Ще подготвим един текст, който удовлетворява и двете страни. В петък ще го внесем в парламента и ще го защитим“.

Борисов: Внасяме междинен вариант за дерогацията, който удовлетворява и двете страни

***


Базирана в Русия хакерска организация, наречена "Колд ривър" (Cold River), е отговорна за широкомащабна кампания за събиране на информация, жертви на която са станали хора и организации, занимаващи се с политика, представители на академичните среди, служители в сферата на отбраната, журналисти и активисти, предаде Ройтерс, като се позова на британска разузнавателна агенция.

Лондон обвини Русия в опит за намеса в британската политика чрез кибершпионаж

***


Руски съд остави в ареста за още три месеца трима адвокати на намиращия се в затвора критик на Кремъл Алексей Навални. Тримата адвокати са обвинявани в принадлежност към екстремистка група, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Руски съд удължи ареста на трима адвокати на Навални

***


Състоянието на Брус Уилис е критично, твърдят източници на US Weekly. Те разкриват и мярката, предприета от семейството на актьора, тъй като "всеки ден може да му е последен".

Състоянието на Брус Уилис е критично

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2071 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.07 | 23:14

3
nai dobre e da dadete na maikite si osranite zadnici koito sa izsrali takiva grobarski mpodlogi i prestapnici kato vas
Ttyyyy

2023.12.07 | 22:25

2
Простаци!

2023.12.07 | 21:50

1
prestapnici na maikite vi polovite organi sa neizpravni sled kato sa okucili takiva kravarski podlogi kato vas

Добави коментар

Водещи новини