Проверяват стопаните за електропастирите срещу мечки

  • 17 август 2012 09:28

  • 632
  • 0
Проверяват стопаните за електропастирите срещу мечки
©

Екоминистерството ще конфискува електропастири, ако не бъдат монтирани до две седмици. Това стана ясно при внезапна проверка на експерти в Смолянски регион, където най-често има сигнали за нанесени от мечки щети, съобщи БНТ.

90 съоръжения е раздало безвъзмездно екоминистерството от началото на годината, а 15 нехайни стопани вече трети месец не си правят труда да ги монтират, констатираха проверяващите.

Руслан Сербезов, експерт в МОСВ, разказва, че в Стърница де факто не се изплащат пари на пострадалите стопани за щетите, тъй като електропастири са им били раздадени, но хората не са ги били монтирали. Ще правим проверки, докато най-после тези хора монтират тези електропастири. Ако не стане, ще ги приберем и ще ги дадем на други хора, каза Сербезов.

57 души чакат, за да получат от съоръженията, които са най-ефективната защита на стопанствата от мечи нападения, казаха още експертите.

Екоминистерството до момента е изплатило около 25 000 лева за нанесени щети, като процедурата е опростена и хората си получават парите до 20 дни.

Последвайте канала на

632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини