Сестра на моряк от кокаиновата афера: Никой не е получил заплати

  • 17 август 2012 08:14

  • 882
  • 7
Сестра на моряк от кокаиновата афера: Никой не е получил заплати
©

Разчитам държавата да помогне на нашите моряци, задържани в Испания. Не трябва да си оставаме хората в чужбина, обвинявайки ги за нещо, което не са извършили. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Лилия Станева, сестра на един от арестуваните - помощник-механик Юлиян Петров. Добре е, че акцията по следене на плавателното средство е била съвместна операция с нашите служби за сигурност, които знаят кой кога се е качил на злополучния кораб.

Станева разказва, че от външно министерство са обещали да се свържат с нея, за да й кажат какво е състоянието на брат й, но досега никой не я е потърсил. Откакто се е случил инцидента, тя не е имала контакт с него. В момента мъжете са в изолатори и нямат възможност да се свържат с близките си, допълни тя.

Юлиян Петров е бивш военен и опитът му като моряк е предимно в такава служба. На кораба "Дръзки" е бил механик. Преди две години е напуснал и е записал магистратура. Досието му е чисто. Той е тръгнал на 25 май, за да се качи на кораба, и не е бил на борда от началото на курса.

Сестрата на заловения моряк разказва, че "Бургас 3" е предишното име на кораба „Св. Николай“. Тази промяна се наложила преди няколко месеца, тъй като собственикът дължал много средства на доставчици и корабни такси, така че прекръстили плавателното средство, за да могат безпроблемно да преминат проблемите зони.

Преди брат ми да започне работа там, не знаехме, че фирмата се е занимавала с незаконна дейност. Знаехме единствено, че забавят заплатите, разказва Лилия. Досега той не е получил възнаграждение за труда си. И другите моряци от месеци не са получавали заплати, но не могат и да слязат от кораба, защото той не е акостирал на пристанище въобще.

По разказ на мъжа, корабът е бил във водите на Латинска Америка, но хората не са слизали на суша. Те са били само в открити води и не е акостирал на пристанище. Лилия обясни, че брат й е бил спокоен, когато е бил на борда на кораба. Не е видял товарене на кораба. Не е споделил нещо, което да го мъчи.

Според мен шефът на фирмата Дойчин Дойчев носи голяма вина за случилото се, каза Лилия и допълни че, е учудена, че толкова късно са го арестували.

Брат ми не познаваше никой на кораба преди да се качи на него. Уговорката беше, че той ще си дойде в края на юли за ремонт. След това се оказа, че ще е август, каза Лилия.

Жената сподели, че арестуваният моряк очаква дете в началото на януари.
 

Последвайте канала на

882 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Горчивата истина

2012.08.18 | 14:03

7
"Жената сподели, че арестуваният моряк очаква дете в началото на януари." След като се роди детето ще очаква баща му да се прибере у дома някъде към абитуренската му и то ако има добро поведение !
Ни чул ни видял

2012.08.18 | 14:03

6
Тоя кораб вместо Свети Николай да го бяха кръстили Гълабин Боевски !
Да бе да невинни ама друг път !

2012.08.18 | 14:02

5
Ако е било сделка на собтвеника на кораба да си покрие някакви дългове трафикирайки наркотика няма начин капитана , помощник капитана главният (шеф) механик и вероятно палубният боцман ако са го товарили в открито море наркотика да не са знаели поне те вероятно са го товарили през нощта но въпреки това няма начин поне останалите от екипажа да не са видели абсолютно нищо и да са си кротували през цялото време невинни като ангелчета .

2012.08.18 | 14:01

4
Ако държавата продължава да отървава от правосъдието хора ( българи ) които са заловени със "ръце в меда" ( 3 тона наркотик ) още дълго ще ни смятат за мафиотска държава и ще третират българите като хора със трето или пето качевство !

2012.08.18 | 14:00

3
Разчитам държавата да помогне на нашите моряци, задържани в Испания. Не трябва да си оставаме хората в чужбина, обвинявайки ги за нещо, което не са извършили. Какво не са извършили бе мила наркотика са го намерили на кораба ( ама не били приставали а били само на рейд или на котва край брега , че точно така се товари наркотик не знам дали знаеш ако беше учила морско право щеше да ги знаеш тия неща вместо да се упражняваш да мислиш на изуст и екипажа не знаел го разправяй на софианците за които морето е само плаж и ходят на море защото така прави съседа и влизат в него за да се облекчат а не да поплуват например) Няма начин Капитанът , помощник капитана и шеф механика да не са знаели ( поне тримата и то ако са го натоварили в пристанище ) ,а ако са го товарили в открито море то всички от екипажа знаят какъв е """"""" специалният товар """" 3 тона наркотик не е толкова невидим колкото някои си мислят !

2012.08.18 | 09:11

1
Когао някой не разбира от нещо по-добре е да си мълчи че изглежда глупаво .Не те знам с какво се знимаваш но аз съм бил на кораб многкатно в Южна Америка .3 тона наркотик за кораб е нищо .може да се качи както си изкаш без никои да разбере .Моряците не се познават обикнвенно предваритело и е абсурдно да се твърди че могат вички да се замесят .наи вероятния сценарии е обажданеот България и даване на заповед от собственка на капитана взеате товар и нико нищо не те пита в тия фирмички пиратски ако не щеш няма пари .както разбирам и бз това заплаи не са плащани

2012.08.18 | 13:58

2
Като не сте си свършили работата, а именно да доставите товара ( "стоката" ) на клиента какви пари очаквате не знам !

Добави коментар

Водещи новини