Водещите новини! Отвлеченият кораб с българи на борда е превърнат в туристическа атракция. Денков – половин година след старта на кабинета (и още…)

  • 06 декември 2023 13:27

  • 990
  • 0
Водещите новини! Отвлеченият кораб с българи на борда е превърнат в туристическа атракция. Денков – половин година след старта на кабинета (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 декември   

 

Йеменските пирати са превърнали в туристическа атракция кораба, който беше отвлечен – с български моряци на борда. 

Това показват кадри на агенция Ройтерс.

На тях се вижда как хутите приветстват посетителите на кораба, до който достигат с малки рибарски лодки.

Тази седмица собственикът на Galaxy Leader съобщи, че на все още пленения екипаж е бил разрешен, "ограничен контакт" със семействата им.

Отвлеченият кораб с българи на борда е превърнат в туристическа атрация

***


Установено е, че на паркинг в града двама мъже на 38 г., служители във фирма за бързи кредити, качили насилствено в лек автомобил пострадалия 25-годишен мъж.

Те го откарали в град Гълъбово, където го свалили от колата и му нанесли побой. От него отнели сумата от 130 лв. и счупили мобилния му телефон. 

Служители във фирма за бързи кредити отвлякоха мъж в Раднево

***


„Знаехме, че освен срещу часовника, се изправяме срещу заварени проблеми, изборен популизъм, яростни политически атаки и дезинформация. 

Бяхме наясно, че задачите са трудни, а подкрепата – несигурна. 

И въпреки всичко показахме, че сме екип, който може да се отърси от политическото честолюбие, да се издигне над злободневните атаки и да се съсредоточи върху реалните проблеми“, заяви Денков.

Денков: Единственият смисъл това правителство да работи е България да се движи в правилната посока

***


„След години усилия, паркингът и една от оградите се премахват и пешеходците свободно ще се придвижват по един от най-централните и натоварени столични площади“, съобщи в профила си във Фейсбук Борис Бонев, общински съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София).

„Щом приключи възстановяването на настилката и разширяването на пешеходната зона, ще бъдат поставени и пейки и кашпи с дървета“, съобщава Бонев.

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходен

***


10 коледни базара в София, които можете да посетите през декември

***


Двата законопроекта за отпадане на дерогацията бяха отхвърлени от депутатите на енергийна комисия. Тя беше свикана извънредно в почивката на народните представители.

Енергийната комисия отхвърли и двата законопроекта, касаещи дерогацията

***

НА ЖИВО: След дълга почивка и напрежение, депутатите създадоха временна комисия за газовия договор с Турция

***


Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Предстои понижение на температурите и във високопланинските райони, в Северна и Западна България е възможно дъждът да премине в сняг.

АПИ с предупреждение: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

***


Двете свидетелки по делото срещу Георги Семерджиев и днес не се явиха на заседанието.

В съдебната зала стана ясно, че едното момиче е представило документ, че не може да присъства по уважителни причини - извън страната е до средата на декември.

Другото момиче не е открито и не е призовано. Още за предишното заседание са го търсили на адрес, но се е оказало, че не живее там, а за съседите е непознато. Търсили го и по телефон, но операторът казвал, че номерът е грешен или непълен.

"Номерът е грешен или непълен": Свидетелките срещу Георги Семерджиев отново не се явиха в съда

***


По време на психиатричен преглед, проведен на 23 декември миналата година, момичето разказва: "Аз се бия с всеки. Ей така, хубаво ми е. Посягам на надзирателите, защото е забавно. Доставя ми удоволствие да се бия. От тази година започнах да го правя. Има причина за това - искам да живея, а боят ми дава живот. Естествено, и наркотиците ми дават живот. Тук се чувствам потиснато (в ареста на "Г.М. Димитров" - бел.ред.), всъщност нищо не чувствам. В стаята съм с още една жена. Тя е за убийство. Убила е децата си. Сама ми каза. Като ме пита, аз ѝ казвам, че също съм за убийство. Може и да съм я убила (Виолета Донева - бел. ред.), може и да не съм. Аз се разбирах с баба си. Тя проявяваше интерес към моите мечти."

Ивет Стайкова: Знаеш ли колко е готино до убиеш човек, ей така да го намушкаш

***


Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Абу Даби, където ще проведе преговори с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахаян, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Путин пристигна в Абу Даби

***


От средата на 2023 г. Русия добавя към иранските дронове подобни оръжия, произведени в съоръжения в Русия, пише в ежедневния доклад на разузнаването на британското министерство на отбраната.

Лондон: Русия модифицира и произвежда сама дронове

***


Една жена е била убита, а двама души, единият от които тийнейджър, са били ранени след стрелба в Източен Лондон, съобщиха от столичната полиция, предаде ДПА, цитирани от БТА. 

Трима души са били открити с огнестрелни рани, след като полицията е била повикана около 18:30 ч. във вторник по сигнал за стрелба в Хакни.

Една 42-годишна жена е починала на място, а други двама - 20-годишен мъж и 16-годишно момче - са били откарани в болница, където състоянието им се оценява, съобщиха от полицията.

Започнало е разследване за убийство, като до момента няма извършени арести.

Стрелба в Източен Лондон, жена загина, други двама са ранени

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини