Игуменът на Рилския манастир Евлогий посети манастира „Русану“ в Метеора

  • 05 декември 2023 11:27

  • 775
  • 1
Игуменът на Рилския манастир Евлогий посети манастира „Русану“ в Метеора
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Игуменът на Рилския манастир, Адрианополският епископ Евлогий, беше на посещение в манастира „Русану“ в Метеора, Централна Гърция, по повод на патронния му празник – деня на Св. Варвара, 4 декември, съобщава местният информационен портал www.ekalampaka.gr.

Там в навечерието на празника беше отслужена тържествена вечерна света литургия, отслужена от Стагийския и Метеорски митрополит Теоклит в съслужение с епископ Евлогий.

На службата присъства множество миряни от околността, което се стече в светата обител по случай празника.

Пътят Рилски манастир - Кирилова поляна става общински

Женският манастир „Русану“ е една от шестте действащи обители, които, заедно и с известен брой манастири, които нямат в момента монаси, образуват комплекса Метеора в гръцката област Тесалия. Той е прочут с впечатляващите си скални образувания, на върха на които са „кацнали“ манастирите. От 1988 г. целият комплекс е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Последвайте канала на

Нора Виткова
775 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.05 | 13:11

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини