Водещите новини! „Възраждане“ благодари на Радев за подкрепата. Вицепрезидентът Йотова получи отличието „Рицар на годината“ (и още…)

  • 04 декември 2023 18:53

  • 1383
  • 4
Водещите новини! „Възраждане“ благодари на Радев за подкрепата. Вицепрезидентът Йотова получи отличието „Рицар на годината“ (и още…)
© НоваТВ/Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 4 декември   

 

„По отношение на Украйна разделението се вижда ясно. От едната страна имаме правителство, подкрепяно от „Продължаваме промяната – Демократична България", ГЕРБ – СДС и ДПС, които обявиха твърда прозападна позиция, а от другата страна имаме ясна опозиция в лицето на „Възраждане“ и на БСП. При БСП и „Възраждане“ има нюанси“, заяви политическият анализатор.

„По средата има едно празно пространство, има вакуум – там се опитва да се позиционира Радев. Той е една по-мека, по-умерена версия на „Възраждане““, посочи Светлин Тачев.

„Това в известна степен плаши лидера на „Възраждане“. В това лявопатриотично пространство започнаха да се появяват различни играчи. За този електорат се бори и „Възраждане“. На това поле имаме много играчи и не е ясно дали те ще започнат да се обединяват помежду си или ще се конкурират“, коментира Тачев.

Политологът Светлин Тачев: Радев е по-мека версия на "Възраждане"

***


След ветото за БТР-ите за Украйна: "Възраждане" към президента: Благодарим за подкрепата!

***


За идеята на Радев да бъдат дадени на „Гражданска защита“ депутатът посочи, че преди да бъде взето решението, е попитал въпросната институция дали имат нужда от тази техника и отговорът е бил, че „имат достатъчно техника и тези машини не им вършат абсолютно никаква работа“.

Мирчев, ПП-ДБ: Ветото на президента за БТР-ите е абсолютно несъстоятелно

***


Вицепрезидентът Илияна Йотова е получила отличието ,,Рицар на годината 2023" от "Ордена на рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим - Велик приорат България", съобщи лидерът на организацията Румен Ралчев. Организацията се представя като автономна и независима, а целите ѝ са да спазва рицарските и благотворителните традиции на древните рицари тамплиери.

В нейния "Върховен съвет" фигурира лидерът на учителския синдикат Янка Такева, която е "велик офицер за младежките програми", както и археологът проф. Николай Овчаров. В ордена членува и астроложката Светлана Тилкова - Алена.

Пред БНР Ралчев казва, че наградата е дадена на Йотова заради работата ѝ с неправителствените организации.

Вицепрезидентът Илияна Йотова получи отличието ,,Рицар на годината"

***


Лекарят е родом от Пазарджик, като дълги години е работил в болницата в града. След това се мести в Пловдив и става част от екипа на болница "Парк Хоспитал". 

Стана ясно кой е лекарят, открит мъртъв в Пловдив

***


Комисар Макгинес заяви, че „е ясно, че България ще се присъедини към Еврозоната, но това изисква да се покрият дадени критерии".

Еврокомисарят по финансова стабилност: Ясно е, че България ще се присъедини към Еврозоната

***


Родителите на непълнолетни деца са наясно колко сложно е да отидат с тях на театър или концерт и каква опашка се оформя от хора, които попълват декларации на коляно. Сега това се предвижда да се случва и в ресторанта. Придружителите на хлапетата ще трябва да доказват чии са те. А ресторантьорите ще трябва да разпечатват декларации или да гонят клиентите, които не си носят такива, когато стрелките на часовника минат 22:00 ч.

Нови правила: Децата аут от ресторантите

***


По референдумните стъпки на Путин…

Венецуелските власти проведоха в неделя референдум за анексирането на богатия на петрол регион Есекибо на съседна независима Гаяна.

Латинска Америка на прага на голяма война след референдум във Венецуела

***


Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в някои райони и продължава с нападателни операции в други. Това заяви Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент, предаде Ройтерс.

Украйна съобщи, че сменя военната тактика

***


В Малайзия котка спаси собствениците си от пожар през нощта.

В ранните часове на неделя двойка от град Куантан в Малайзия е събудена от домашния им любимец Хана.

Когато 45-годишният Рухайфи Исираф Саад и 41-годишната му съпруга Сити Зайнул се събуждат, установяват, че в къщата е имало късо съединение, а телевизорът в стаята гори и пуши, пише New Straits Times, цитирано от бТВ.

„Със съпругата ми се събудихме бързо, когато усетихме мирис на дим. Опитахме се да потушим огъня с вода. Жена ми хвърли влажна кърпа върху димящия телевизор. Бързата реакция ни позволи да потушим огъня за няколко минути“, разказва Саад.

Котка спаси от пожар стопаните си и още 64 животни

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1383 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.04 | 22:05

2
Ние сме с братушките! Браво господин Президент!
рашка говняшка

2023.12.05 | 00:47

4
ти си продукт на братушките ти, е.бачите на дрисливатата болшевишка к.урва, която те изс.рала такова рядко л.айно. братушките ти са всъщност твои бащици, а ти, ти си един инцестиозен олигофрен-психопат!
Петър

2023.12.05 | 00:19

3
Вие сте с братушките ние не сме..Точно по комунистически говорите от името на всички.Кремълските подмазвачи сте една шепа народ но не могат да ви се затворят устите!Срамувам се от постъпките на президента още от наситения му юмрук !

2023.12.04 | 21:06

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини