Водещите новини! Ветото на президента за БТР-ите увеличава пропастта между партиите и властите. Руски генерал е загинал в Украйна (и още…)

  • 04 декември 2023 13:12

  • 518
  • 0
Водещите новини! Ветото на президента за БТР-ите увеличава пропастта между партиите и властите. Руски генерал е загинал в Украйна (и още…)
© Булфото/Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,  
   на 4 декември   

 

Напълно очакваното, имайки предвид известните позиции на президента и подозираните му геополитически пристрастия, вето още повече отвори пропастта между президентската институция и парламента. 

Освен това послужи – за пореден път – като лакмус, който определя политическата позиция на родните партии спрямо световната политическа сцена. 

Също очаквано, БСП са зад президента и в полза на Русия, докато партиите на т.нар. сглобка стоят зад помощта за Украйна на фона на руската агресия, за която неедин анализатор посочва, че не би спряла само с Украйна и земите ѝ, а би се разпространила из Европа. 

Президентът наложи вето върху предоставянето на бронирана техника на Украйна

***


Това вето ще бъде преодоляно, така че не виждам за какво да коментирам", лаконичен бе премиерът.

Премиерът Денков: Ветото на президента за БТР-ите за Украйна ще бъде преодоляно

***


Интересна подробност…

Тя изтъкна, че отпадналата необходимост на 100-те БТР-и от въоръжението на МВР се е случила по време на служебното правителство.

Габриел за БТР-ите за Украйна: Не очаквам промяна в позицията на НС

***


ГЕРБ за ветото на Радев: За пореден път президентът демонстрира неадекватна позиция

***


Нинова за ветото на президента: Правилно решение

***


Има необходимото мнозинство, което ще преодолее ветото на президента върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна.

Това каза председателят на Народното събрание Росен Желязков. Той участва в конференцията „Външнополитическата стратегия на Република България- предизвикателства и възможности“, предаде БТА.

И Росен Желязков убеден, че ветото на президента за БТР-ите за Украйна ще бъде преодоляно

***


За смъртния случай е сигнализирано вчера, като трупът е бил в жилищен комплекс на бул. „Дунав”.

Откриха трупа на лекар в Пловдив

***


Момичето, замесено в аферата с кмета на Цалапица, която завърши с побой над тъща му, се оказа забъркано и в друг случай в селото, който вече няколко месеца не слиза от новините.

16-годишната девойка е била ябълката на раздора между убития Димитър Малинов и единия от близнаците Борислав Динков, разказват жители на село Цалапица, съобщава Trafficnews.

От разследването на Тина Ивайлова и екипа на glasnews.bg стана ясно, че въпросното момиче с инициали Я.Г. е имала тайна връзка с Митко, а междувременно единият от близнаците - Борислав, също я е харесвал. Кореспонденциите, открити в телефона на Митко, показват, че убитото момче си е пишело с  непълнолетната минути преди Борислав да го извика и той да излезе от дома си  и повече никога да не се върне.

Момичето от аферата с кмета на Цалапица - причина за убийството на Митко?

***


Момичето е било похитено преди 7 дни. Според разследващите нападението е поръчано от бащата, който е дал информация на похитителите, когато момичето е излязло от вкъщи, за да иде на училище.

В Скопие са разтърсени от отвличането и смъртта на 14-годишно момиче, издирвано с дни

***


Заместник-командирът на 14-ти армейски корпус на Северния флот на Русия, генерал-майор Владимир Завадски, е загинал в зоната на бойните действия в Украйна. Това написа в канала си в "Телеграм" губернаторът на руската Воронежка област Александър Гусев, цитиран от ТАСС.

Руски генерал е загинал в зоната на бойни действия в Украйна

***


Десетки израелски танкове, превозни средства с войници и булдозери са навлезли в южната част на ивицата Газа, съобщиха днес очевидци на Франс прес.

Десетки израелски танкове са навлезли в южната част на ивицата Газа

***


Президентът на Република Сръбска Милорад Додик заяви, че вярва в независимостта на тази съставна част на Босна и Херцеговина и че вярва, че един ден това ще трябва да се случи, съобщава белградският вестник "Политика".

Милорад Додик: Ако Тръмп отново спечели, няма да се поколебая да обявя независимостта на Република Сръбска

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
518 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини