Над половината от сигналите за паднали клони в София все още чакат да бъдат обработени

  • 30 ноември 2023 11:22

  • 349
  • 1
Над половината от сигналите за паднали клони в София все още чакат да бъдат обработени
© Булфото (архив)

Пети ден след обилния снеговалеж в София са обработени малко повече от една трета от сигналите за паднали клони и дървета, подадени към 112.

От началото на възникналата ситуация са получени 2354 сигнала на телефон 112, от тях са обработени 860. Работата на всички екипи на терен продължава, заяви в "Денят започва" Сияна Хлебарова, главен експерт в Дирекция "Зелена система".

"Няма как да кажем конкретна дата за отстраняване на всички паднали клони, тъй като до вчера още постъпваха сигнали. Направили сме необходимата организациия и всички екипи са на терен. Екипите са приоритизирани. Първо се обработват сигналите с по-голяма спешност - в близост до здравни заведения, детски градини и ясли, училища, паднали дървета върху улици и тротоари, които пречат на движението и са опасни за гражданите", заяви пред БНТ Хлебарова.

Антон Хекимян: Спасението на София се отлага

Новият директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъци Николай Савов отчете, че от снеговалежа насам количеството отпадъци, което постъпва в предприятието расте прогресивно.

"Първият ден 30 тона отпадъци постъпиха, после 80, после 90. Днес очакваме над 100 тона отпадъци. Дървесината, която постъпва в предприяитето се обработва до компост", каза той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
349 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.30 | 11:31

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини