Водещите новини! Борислав Михайлов подаде оставка. 55 училища остават затворени във вторник заради лошото време (и още…)

  • 27 ноември 2023 19:21

  • 697
  • 1
Водещите новини! Борислав Михайлов подаде оставка. 55 училища остават затворени във вторник заради лошото време (и още…)
© Булфото/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 27 ноември   

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Това обяви самият той след днешното заседание на Изпълкома на футболния съюз.

Решението му бе очаквано след ексцесиите покрай евроквалификацията между България и Унгария в София.

Борислав Михайлов подаде оставка

***


„Подобен сценарий сме гледали преди 4 г. След това, когато Бойко Борисов падна от власт, каза, че се връща и започнаха съдебни битки“. 

Това каза в предаването „Лице в в лице" по БТВ журналистът Сашо Диков по повод подадената днес оставка от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

„На този човек просто не трябва да се врява на нито една дума. Той неслучайно каза, че подава оставка, а Конгресът на БФС да реши дали да я приеме. А уставът е такъв, че и ЦСКА, и Левски, и Горно Нанадолнище имат по един глас, гласовете им тежат еднакво“, заяви Диков.

Сашо Диков за оставката на Борислав Михайлов: Не трябва да му се вярва на нито една дума

***


Въвелите онлайн обучение училища са на територията на област Добрич - в общините Балчик, Тервел и Крушари. В други 13 образователни институции в областта е обявен неучебен ден.

55 училища остават затворени във вторник заради лошото време

***


„Паметникът на Съветската армия ще бъде демонтиран. Работи се в тази насока и се надявам това да се случи в най-скоро време", добави той. 

„В София подготовката за справяне със зимната обстановка започна още преди да завали сняг. Със сигурност мога да кажа, че такова въвличане на всички от Столична община в справяне с тежката ситуация не бях виждал досега. Относно множеството сигнали за паднали клони и дървета това се дължи на мокрия и тежък сняг“. 

Трайчо Трайков: Паметникът на Съветската армия ще бъде демонтиран

***


„Президентът се е изказал за Закона за държавния бюджет с фалшива новина. 

Законът съдържа 109 члена и 16 преходни заключителни разпоредби. Всички те са публикувани на сайта на НС и внесени за обсъждане. 

Там няма член, с който да се продават държавни земи. В Бюджет 2024 такива приходи няма предвидени. Аз лично съм учуден, че президента се поддава на фалшиви новини“.

„Другото, което президентът е казал е, че може да наложи вето върху Закона за държавният бюджет. Това би било доста зле, тъй като това означава страната да влезе в 2024 г. без закон за държавен бюджет, но за съжаление, не съм учуден от това поведение на президента, тъй като неговият служебен кабинет отказваше да предложи бюджет и трябваше ние да го направим“.

Асен Василев: Президентът се изказва по Закона за държавния бюджет с фалшива новина

***


„Не може президентът да твърди нещо, което се оказа лъжлива новина“.

„След като се разбра, че никой няма да продава Държавния поземлен фонд, президентът вече няма основание да налага вето на държавния бюджет“. Това заяви в ефира на Nova News доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания към БАН.

Доц. Боюклиев: След казаното от Асен Василев, президентът вече няма основание да налага вето на държавния бюджет

***


От МВР съобщиха пред БНТ, че когато екип на Спешна помощ пристигнал на място, установил смъртта на единия от тях. Предстои да се установи кога и от какво е починал. 

Откриха група от 10 мигранти до НСА в София, единият е мъртъв

***


Младоженец застреля четирима души на собствената си сватба, включително булката, преди да насочи пистолета срещу себе си в Тайланд, предаде Скай Нюз. 

Бившият войник и параатлет Чатуронг Суксук уби съпругата си Канчана Пачунтхуек часове след като се ожениха.

29-годишният мъж внезапно напуска сватбеното тържество късно в събота, а след това се появява с пистолет. Той застрелва майката и по-малката сестра на булката, заедно с гост на сватбата.

Друг човек е тежко ранен. След стрелбата са открити 11 куршума на мястото, на което се е провела сватбата.

Младоженец застреля булката на сватбата си

***


Вицепрезидентът на най-голямата държавна банка в Русия "Сбербанк" Николай Васев е починал внезапно. За това информира банката в прессъобщение, според което 42-годишният банкер е починал днес от инфаркт, предаде ДПА, цитирани от БТА. 

Внезапно почина вицепрезидентът на руската "Сбербанк"

***


Украйна успя досега да си възстанови половината от завзетите от Русия земи и това е голяма победа, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция преди предстоящото тази седмица двудневно заседание на външните министри на страните от пакта в централата на алианса в Брюксел, предаде БТА.

НАТО: Украйна успя да си върне половината от завзетите от Русия земи

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.27 | 20:01

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини