Без ток в община Монтана са 16 от 23 села

  • 27 ноември 2023 14:54

  • 242
  • 1
Без ток в община Монтана са 16 от 23 села
© Novini.bg/ Canva

Все още не е възстановено електрозахранването в 16 от общо 23 села в община Монтана. Това съобщи на извънреден брифинг кметът Златко Живков. Той уточни, че най-тежко е положението около селата Смоляновци, Клисурица, Славотин и Долна Рикса, където има не само скъсани от тежкия мокър сняг и вятъра жици, но и паднали стълбове от далекопроводите.

В тези села възстановяването на електрозахранването ще продължи по-дълго и вероятно до довечера няма да стане. Живков припомни, че токът в Монтана и във всичките села на общината спря в нощта на събота срещу неделя, като в по-голямата част от областния град и в няколко села електрозахранването беше възстановено около 11:00 часа в неделя, но в повечето села, в квартал „Кошарник“ на областния град и в част от квартал „Младост 2“ все още и към момента няма ток, предава БТА.

280 училища няма да отворят врати днес

Проблемът този път дойде не толкова от големи количества сняг, а от комбинацията на тежък мокър сняг и силен вятър, което причини скъсване на жици и събаряне на стълбове от електропреносната мрежа. На някои места авариите са в труднодостъпни местности и това затруднява възстановяването на електричеството, обясни Живков.

"В Монтана улиците са изчистени от снега, обработени са със сол и химикали, сметосъбирането и сметоизвозването е нормално. Работят социалният патронаж, детската млечна кухня, училищата, детските градини, социалните заведения. Само в селата Смоляновци и Габровница училищата и детските градини са затворени, понеже няма ток", каза кметът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.27 | 15:25

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини