110 села в Габровско остават без ток

  • 27 ноември 2023 14:20

  • 178
  • 1
110 села в Габровско остават без ток
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

В Габровска област без ток остават 110 села, както и крайни градски квартали. Работата по разчистването на снега и нападалите дървета продължава, но е затруднена от планинския релеф и дълбоката снежна покривка.

Основните пътни артерии са почистени от снега, но второстепенните улици в градовете и пътищата към част от селата в Габровска област остават непроходими. Най-трудно е справянето със ситуацията във високите части, където са се образували двуметрови преспи. Затворен остава пътят към планинската местност Узана над Габрово. Заради навявания на територията на Севлиево също има затворени пътища. Курсовете по междуселищните автобусни линии се изпълняват, макар и с известни закъснения.

Остава бедственото положение в Трявна. Тежка е ситуацията в част от планинските села. Доставени са медикаменти и продукти от първа необходимост към жители на някои от тези малки населени места.

Уверенията са, че днес авариите по електропреносната мрежа ще бъдат отстранени, за да бъдат захранени домакинствата, някои от които почти две денонощия са без ток.

Ситуацията на Прохода Шипка се нормализира

Последвайте канала на

Радина Лазарова
178 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.27 | 15:26

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини