Гълъб Донев връчи наградите "Корпоративен дарител" за 2023 година

  • 23 ноември 2023 19:02

  • 479
  • 2
Гълъб Донев връчи наградите "Корпоративен дарител" за 2023 година
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Филантропията е огънят в благотворителността, защото ни просвещава за по-справедливия свят, който можем да постигнем заедно.

Това заяви Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., началник на кабинета на държавния глава, по време на  церемонията по връчване на наградите „Корпоративен дарител“ за 2023 г. По традиция тържественото събитие се проведе в президентската институция. Български дарителски форум е организатор на конкурса, който за 18-та поредна година отличава компаниите в страната, които осъществяват прозрачни, ефективни и устойчиви дарителски програми и инициативи в полза на значими обществени каузи.  

Гълъб Донев си купи апартамент на морето през премиерския мандат

В приветствието си Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. поздрави организаторите за решението да посветят тазгодишното издание на конкурса на филантропията в подкрепа на иновативните решения за развитие. По думите му филантропията носи особения заряд на силна и здрава връзка с хората днес, но и с хората от бъдещето, тъй като е мечта за по-добра версия на света, в който да живеем, но и отговорност за създаването му. 

Началникът на кабинета на държавния глава припомни светлия пример на братята Евлоги и Христо Георгиеви – човеколюбивите благодетели, които даряват земята и средствата за строителството на Софийския университет, където вече 135 години се образоват поколения българи. „Двамата братя остават завинаги свързани с всеки възпитаник на първото висше училище в България. И може би тъкмо тази човеколюбива връзка с хората от бъдещето отличава дарителските жестове на филантропите“ подчерта още Донев. 

Началникът на кабинета на президента връчи наградата в категория „Най-сполучливо партньорство“. Носители на приза тази година са Vivacom България и Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Вече десет години те осъществяват благотворителната инициатива „Жълти стотинки“, която подкрепя социални каузи за деца и младежи. През 2023 г. дарителската инициатива предоставя финансова подкрепа на Олимпийските отбори по природни науки за подготовката и участието на младите български олимпийски състезатели в международни състезания, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2023.11.23 | 19:22

2
Еваларес довечера като на Галена по по по ;)

2023.11.23 | 19:16

1
Тоя кога ще го заключат?

Добави коментар

Водещи новини