Водещите новини! Жена роди на двора в „Княжево“, линейката закъсняла. Израелците прекратяват огъня с Хамас, Хизбула обаче ги удари (и още…)

  • 22 ноември 2023 13:18

  • 1284
  • 0
Водещите новини! Жена роди на двора в „Княжево“, линейката закъсняла. Израелците прекратяват огъня с Хамас, Хизбула обаче ги удари (и още…)
© Pixabay/Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 22 ноември   

 

Жена роди в двора на къща в столичния квартал „Княжево”.

Причината, по думите на семейството ѝ, линейката е дошла час по-късно чак когато новороденото проплакало. Съседка на семейството помогнала за израждането на бебето.

Звъннахме на 112 в 04.05 ч. Приеха адреса, но след няколко минути отказаха и казаха, че не сме за линейка. Обясних, че водите са ѝ изтекли и ме посъветваха да си поръчаме такси”, разказа Никола Петров, бащата на детето.

Раждането трудно: Жена роди в двора на къща в „Княжево”, линейката закъсняла

***


„Събориха ме на земята, удряха ме, после ме накараха, казаха ми да стана, при което аз станах и пак ме удариха. С палки, с ритници. Обиждаха ме и ми говориха - дори още докато ме бият, ми обясняваха защо ме бият. Че ще ме ритат нарочно в корема - за да нямам деца. После ми обясняваха, че точно това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, дори и да родя да не ги видя живи“, спомня си още тя.

„На мен ми се стори много. Не помня да е имало някой около мен, през повечето време просто не виждах. Само ги чувах и усещах как ме боли. Те ме вдигнаха и ме оставиха на една пейка с други хора, които бяха пострадали по същия начин. Абсолютно невинни, неможещи да се защитят хора“, разказва момичето.

Преместени са в районното. Оставена е сама с всички задържани мъже.

Оставиха ни просто ей така в коридора, после започнаха да влизат хора, беше някакъв пълен хаос. Нямаше разпит, един от полицаите дойде при мен и каза, че той ме е бил и започна да говори точно това - че ме е ритал, за да нямам деца, да не мога да родя. ако имам късмета да родя, да не ги видя живи. Гледаше ме в очите и ми обясняваше. Аз просто го помолих да видя майка си, защото се бях притеснила за нея. Той продължи и за нея - каза ми да я видя студена, да я пипна, да не мога да я видя, като излезна от районното дори да не я видя, тя вече да е умряла”, разказва момичето.

Битото от полицаи момиче с още подробности: Пожелаха ми да видя майка си мъртва

***


„Твърдо седим зад момчетата. Комисията, която ще внася ПП-ДБ няма да я подкрепим. Трябва да има държава. Или ще има държава, или няма да има държава. Сутринта казах на господин Петков на председателски съвет, като искат да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те явно това искат“.

Пеевски: ПП-ДБ явно искат да закрият полицията, защо депутати да разследват полицаи

***


Народното събрание отхвърли внесения втори вот на недоверие към кабинета „Денков“, който е за „несправяне в сферата на националната сигурност и отбраната“.

Кабинетът „Денков” оцеля и след втория вот на недоверие

***


Новият ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за следващите 4 години ще бъде избран на Общо събрание днес. Кандидатите за поста са четирима.

Избират нов ректор на Софийския университет

***


Общо 2201 деца в Украйна са обявени за изчезнали от началото на войната. Съответното изявление направи службата на омбудсмана в Украйна във Facebook, цитирана от "Укринформ".

Повече от 2200 украинчета са изчезнали

***


Ислямистката групировка Хамас потвърди, че има споразумение за прекратяване на огъня във войната в Газа и освобождаването на 50 израелски заложници в замяна на 150 палестински затворници, предаде ДПА.

"Хамас" потвърждават споразумението за прекратяване на огъня с Израел

***


Ливанската групировка Хизбула публикува кадри от изстрелването на ракети „Буркан“, насочени към щаба на 91-ва дивизия „Галилея" на израелската армия, разположена във военния лагер „Бранит“, информират световните издания.

Съобщава се, че атаката е имала големи разрушителни последици.

На кадрите се вижда как ракети „Буркан“ удрят военния обект, причинявайки значителни разрушения.

"Хизбула" удари израелска военна база

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини