Водещите новини! Йеменските пирати обявиха условията да освободят отвлечените българи. Европейските шампионки по шахмат кацнаха на родна земя (и още…)

  • 21 ноември 2023 19:04

  • 1939
  • 2
Водещите новини! Йеменските пирати обявиха условията да освободят отвлечените българи. Европейските шампионки по шахмат кацнаха на родна земя (и още…)
© Булфото/Twitter/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 ноември   

 

Златните момичета Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева и Белослава Кръстева бяха отрупани с цветя и аплодисменти при завръщането си у нас след триумфа в Будва (Черна гора), а треньорът им Петър Арнаудов показа златната купа пред посрещачите на Летище София. От шампионския отбор отсъстваше единствено Гергана Пейчева. Героинята от последния ден на Евро 2023 тръгна директно за САЩ, където е студентка.

Нургюл Салимова, която спечели индивидуален златен медал за №1 на втора дъска, от своя страна сподели, че присъствието на Антоанета Стефанова е било от голямо значение за крайната победа.

Европейските шампионки по шахмат кацнаха на родна земя

***


Председателят на регионалната комисия в НС Николай Нанков (ГЕРБ) осъди и на втора инстанция за клевета бившия говорител на служебното правителство Антон Кутев. Сега той ще трябва да плати обезщетение от 25 000 лева.

Делото за неимуществени вреди беше заведено от него в отговор на изказване на Кутев пред журналисти в кулоарите на парламента през 2021 г., че Нанков е подписвал договори за над 1 млрд. лв. без да са обезпечени със Закона за държавния бюджет, „нещо, което следва да стигне до прокуратурата, защото представлява форма на измама".

Николай Нанков осъди Антон Кутев за клевета, взима обезщетение от 25 000 лв.

***


Членът на Върховния политически съвет на Йемен Мохамед Али ал Хуси разкри кога би било възможно да се говори за отвлечения в неделя в Червено море кораб „Галакси лийдър“, похитен от йеменските пирати.

Ако Америка и Израел спрат да убиват палестинците в Газа и донесат вода, лекарства и храна, тогава ще могат да говорят за израелския кораб", заяви Мохамед Али ал Хуси в публикация в своя профил в "Екс".

Той добави: "Това, което направиха йеменските военноморски сили, е в съответствие с принципа на реципрочност". ЙТА припомня, че в неделя корабът беше пленен и отведен до йеменския бряг.

Хусите обявиха условията, при които биха разговаряли за отвлечения кораб "Галакси лийдър"

***


„Израелски военни обкръжиха гнездото на терористите от Хамас – лагера за палестински бежанци "Джабалия" (в едноименния град в северната част на ивицата Газа)", това предаде медията от Еврейската държава нюзру.

„Вследствие на операция, проведена от подразделения на сухопътните войски и военновъздушните сили и с помощта на войници и офицери от части за специално предназначение, лагерът бе обкръжен от всички страни", заявиха от пресслужбата на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ).

„Бяха ликвидирани терористи, разрушени тунели за прехвърляне на терористи, унищожени оръжия, боеприпаси и техника на Хамас", добавиха от военното министерство, цитирани от нюзру.

Израел: Обкръжихме гнездото на терористите в ивицата Газа

***


„Имам прекарани менингит, енцефаломиелит и съмнение за множествена склероза. Вече една година ТЕЛК Сливен и НЕЛК София се подиграват с живота и здравето ми. Имам доста жалби до Министерство на здравеопазването, до здравна комисия в парламента и др. Въпреки това до този момент нямам адекватно решение нито на ТЕЛК, нито на НЕЛК. 13 месеца съм оставена на произвола на съдбата. Седем месеца живях без никакви доходи“.

Жена алармира: ТЕЛК и НЕЛК се подиграват с живота и здравето ми

***


Агенция „Пътна инфраструктура“ прекрати договора с дружеството „БГ НОВА“, поддържащо републиканските пътища в област Бургас. Прекратяването му е поради системно неизпълнение в срок и с необходимото качество.

АПИ прекрати договора с фирмата, поддържаща републиканските пътища в област Бургас

***


Комисията по отбрана в НС одобри изпращането на бронетранспортьори за Украйна

***


„Много се надявам разумът да надделее. Ясно личи, че има нужда от това и вярвам, че в най-кратки срокове ще получим отговори от Българския футболен съюз (БФС), защото никой няма полза от тази ситуация". Това каза министърът на спорта Димитър Илиев в Перник по повод събитията в българския футбол през последните дни.

Министърът на спорта: Надявам в най-кратки срокове да получим отговори от БФС

***


„Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван“. 

Това заяви премиерът акад. Николай Денков пред журналисти.

По думите му тримата освободени полицаи е знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано.

„Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора и протестиращи, трябва да напуснат структурите на вътрешното министерство. Това обаче са малка част от полицаите. Искам горещо да благодаря, че останалите не бяха изкушени от безобразията. Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви пътя до края“.

Николай Денков: Вътрешният министър тръгна в правилната посока, дано продължи така

***


Същинска надпревара между областните структури на ДПС по издигането на Делян Пеевски за лидер на партията се наблюдава във вторник. От публични постове във "Фейсбук" стана ясно, че Пеевски вече е номиниран в Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Благоевград, Бургас, Добрич, Велико Търново, Стара Загора Кърджали и Русе.

Структурите на ДПС вече ударно издигат Пеевски за лидер на Движението

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1939 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.22 | 01:13

2
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

2023.11.22 | 00:51

1
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини