Насилието сред децата: "Дете, което не знае как да обича и не се чувства обичано, е много по-склонно да проявява агресия"

  • 19 ноември 2023 21:40

  • 482
  • 4
Насилието сред децата: "Дете, което не знае как да обича и не се чувства обичано, е много по-склонно да проявява агресия"
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Насилието сред децата не е прецедент. Имало го е преди, има го и сега. Разликата е, че преди е било наказвано, коментира авторът на проекта „Различните” деца на България”.

„Сега го няма този страх сред учениците. Съвсем скоро имах сигнал за дете, което доста често е подлагано на агресия в училище, отново от момичета, съученички. И всъщност когато майката сигнализира на учителката, на класния ръководител, тя каза, ами какво толкова, така са децата сега”, разказа Анна Йончева, автор на  проекта  „Различните” деца на България”.

След тази реакция, майката на детето, върху, което е упражнявано насилие, се принуждава да премести сина си в друго училище, пише "Нова телевизия".

Психолог: Побойничката от видеото с пребитото дете от Перник също е малтретирана

„Проблемът с насилието винаги тръгва от едно и също място, а именно от семейството, от училището. Винаги съм била на мнение, че ако вкъщи родителят няма времето да разговаря с детето си по темата за насилието, то децата изкарват много време в училище, един път седмично. Те имат час на класния, там трябва да се говори много по тази тема, за агресията, за насилието, за наркотиците”, допълни Анна Йончева.

Дете, което не знае как да обича и не се чувства обичано, е много по-склонно да проявява агресия и насилие.

„За съжаление когато говорим с учители и класни ръководители, чуваме често, че момичетата в днешно време, са доста по-агресивни от момчетата и доста повече нараняват”, обясни още представителката на проект „Различните” деца на България”.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
482 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.20 | 00:40

4
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.11.19 | 23:36

3
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex
Софето

2023.11.19 | 22:58

2
А къде са родителите на уж насилваните деца? Защо не реагират, страхът по-силен от родителските чувства ли е?

2023.11.19 | 22:22

1
А много от разглезените мамини синчета на богаташки фамилии не проявяват агресия?

Добави коментар

Водещи новини