Дъждът и ураганният вятър са нанесли много щети в Девня, почти цялата община е без ток

  • 19 ноември 2023 10:39

  • 2164
  • 3
Дъждът и ураганният вятър са нанесли много щети в Девня, почти цялата община е без ток
© Булфото/архив

Дъждът и ураганният вятър, които в събота вечерта връхлетяха Варненска област, нанесоха множество щети в община Девня, съобщи във фейсбук кметът Свилен Шитов.

Заради скъсани и оплетени в клоните на дърветата електропроводи, почти цялата община е без ток, на места е нарушено и водоподаването. "На дежурните общински телефони и на тел. 112 са подадени десетки сигнали за поражения, но, слава Богу, информация за пострадали граждани няма!“, пише в поста си кметът.

Заради ураганния вятър: Бедствено положение във Варна

От 19:00 часа снощи до късно след полунощ екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и доброволческите формирования са били на терен, за да установят периметъра и размера на щетите. На територията на цялата община има много паднали клони, дървета и електрически стълбове, в квартал Повеляново вятърът е обърнал спирка на градския транспорт.

И към момента обстановката в община Девня е тежка, аварийните екипи продължават работа, за да се справят с последиците от бедствието.  

Кметът се обръща към съгражданите си с молба да останат по домовете си и да не излизат без спешна необходимост.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2164 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.19 | 11:03

1
мале, 6 часа лошо време и държавата се разпадна... от боята на тиквака нищо не остана.

2023.11.19 | 11:39

3
Споко зеленски ше помага той има пари ....ние как помагаме

2023.11.19 | 11:24

2
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини