Водещите новини! Кьовеши посочи какво спъва разследването на корумпирания елит у нас. Русия видя „открита проява на враждебност от страна на София“ (и още…)

  • 09 ноември 2023 19:10

  • 1557
  • 4
Водещите новини! Кьовеши посочи какво спъва разследването на корумпирания елит у нас. Русия видя „открита проява на враждебност от страна на София“ (и още…)
© Getty Images/Булфото/Telegram/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 ноември   

 

„Българският офис на европейската прокуратура може да бъде даден като добър пример. Сравнявайки офиса в България с другите офиси, смятам, че сме заложили добри стандарти тук“. 

Това каза европейският главен прокурор Лаура Кьовеши след среща с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.

Кьовеши посочи кое спъва работата на европрокуратурата да разследва корумпирания елит у нас

***


В зала гласуваха 191 народни представители. "За" бяха 134 депутати, "против" гласуваха 55, а "въздържал се" двама. Това означава, че България ще се сдобие със 183 американски бронетранспортьора "Страйкър", 15 спомагателни камиона и друго оборудване. 

НС реши: Купуваме бойни машини "Страйкър"

***


След като през септември на дневен ред отново излезе въпросът за възстановяване на ставката за ресторантьорските и кетъринг услугите на 20%, браншът отново оказа отпор на властта и заяви, че се готви анализ с данни на НАП за ефектите от мярката. Той щял да покаже обективно доколко секторът е изсветлял.

След като въпросният анализ не се появява вече месец и половина, Mediapool направи свой алтернативен анализ на базата на получена официална информация от данъчната агенция по темата.

"Изсветляване" по ресторантьорски: 4.6 млрд. лв. оборот, 7 млн. лв. внесен ДДС

***


„Смятам, че достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на местните избори във Варна и това е изцяло мое решение. Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и смятам, че той беше правилният избор за кмет. Този изборен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е следствие от създадената нова сглобка във Варна и оказания огромен корпоративен натиск над гражданите“.

Славена Точева проговори след напускането ѝ на НС

***


И няколко „руски“ новини…

Русия разглежда заплахата за узурпиране на църквата "Свети Николай Чудотворец" като открита проява на враждебност от страна на София

***


Ваня Григорова подаде жалба срещу резултатите от местния вот

***


Костадинов предозира, ядоса зам.-председател на парламента: Поведението ви е грозно, показва липса на култура

***


„Не трябва да продължаваме да живеем в среда, в която родителите да се страхуват да оставят децата си пред телевизора, защото могат случайно да попаднат на някой разхайтен политик, на речника му и на поведението му, на мръсната му уста и агресия“. 

„Демокрацията засега е най-доброто, на което съвременният човек е способен. Не е идеална, но засега е най-доброто ни постижение. Само че изисква самоконтрол. Не можеш да лееш призиви за насилие и фашизъм, само защото демокрацията ти дава вратичка под формата на свобода на словото. Не можеш да лееш фекалии и сексуални намеци, само защото си известен политик и имаш възможността да си покажеш проблемите от липсващото възпитание публично“. 

Родителите се страхуват да оставят децата си пред телевизора, могат случайно да попаднат на политик

***


Зам.-шефът на "Лукойл Нефтохим Бургас": Готвим се за отпадането на дерогацията

***


Герашченко попита в "Екс": Какво е станало с бузите на Путин?

Под зададения от високопоставения служител в силовото ведомство в Киев въпрос се появиха множество отговори.  

Основните версии бяха, че руският президент се е "тунинговал" и се сложил ботокс в части от лицето или че става дума за двойник на Путин.

Малко по-късно днес представителят на Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната на Украйна Андрей Юсов заяви: Президентът на страната-агресор има най-малко трима двойници.

Видео с Владимир Путин разбуни духовете

***


Прожекцията на кървавата атака на Хамас в Израел от 7 октомври подпали масови безредици в околностите на Музея на толерантността в Лос Анджелис.

Поддръжници на Израел, които са присъствали на прожекцията, и такива в подкрепа на Палестина, които са били в близост до музея по време на прожекцията, са влезли в бой помежду си.

На прожекцията, на която било излъчено видеото с нахлуването на терористичната групировка Хамас  в Израел на 7 октомври, са присъствали около 200 души.

Хаос и безредици в Лос Анджелис, израелци и палестинци влязоха в директни сблъсъци

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1557 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.10 | 00:25

4
Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами------> min.lc/diabexin

2023.11.09 | 20:04

3
с лозунги като "гледаме в очички , заради херойн и хашиш" и хванане за ръчички заради кока и амфетамини" нямаме как да се справим

2023.11.09 | 19:36

2
заради необновени наредби в разрез с приети закони ЛИДЛ , НАПСТЕР имат позволените търговски практики извън европейски регламенти

2023.11.09 | 19:30

1
в ЛИДЛ предлагат алабаш вместо на килограм на броя .1.99 , броя алабаш

Добави коментар

Водещи новини