Водещите новини! Икономист: Русофилството на Ваня Григорова ще доведе до партньорство с президентството в полза на Русия (и още…)

  • 03 ноември 2023 13:11

  • 1574
  • 4
Водещите новини! Икономист: Русофилството на Ваня Григорова ще доведе до партньорство с президентството в полза на Русия (и още…)
© Facebook/Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 3 ноември   

 

„На първо място, представете си, че искате да организирате в София протест срещу Путин и Путинова Русия. За него ви е нужно разрешение от общината. Такова решение може да не бъде издавано под различни предлози, или да бъде протакано, или да бъде издадено за неподходящ ден и час, защото такъв протест противоречи на възгледите на кмета и интересите на партиите и организациите зад нея

И така синя София ще бъде възпрепятствана от червения си кмет да изрази своята гражданска позиция. Апропо, Григорова вече заяви намерението си да махне украинското знаме от Общината, поставено там в знак на съпричастност с битката на украинския народ срещу руския агресор.

Обратно, можем да сме сигурни, че протестите на БСП, Възраждане, ИТН и пропрезидентски формации по всякакъв повод ще зачестят. И разбира се, ще бъдат антиевропейски или срещу проевропейски правителства.

На второ място, на кмет – фен на Путинова Русия – какви ли биха били шансовете ѝ да създаде политически контакти с кметове на други европейски градове в полза на софиянци? По линия на обмяна на опит, експерти, културни и образователни програми, ноу-хау в общинските проекти? Някой представяли си Ваня в диалог с европейски политици? С други думи, София я очаква… троянско бъдеще“.

Евгений Кънев: Русофилството на Ваня Григорова ще доведе до “бизнес партньорство” с президенството в полза на Русия

***


„Повече от месец всички ние виждаме как този тип хора умело бяха насочвани да мислят и вярват в една лъжа - лъжата, че си успешен заради нещо различно от труда и таланта ти. Тази лъжа е спасителният пояс на всеки български неудачник. И понеже неудачниците тук са не един и двама - опитът да бъде използван техният гняв е изключително явен“.

Ицо Хазарта с емоционален пост преди балотажа в неделя

***


„Апелът ми към всички в ГЕРБ е да разберат, че този избор е изключително важен. Нека погледнат кой стои зад кандидатурата на Ваня Григорва – комунисти, популисти, националсоциалисти, русофили. Тя никога не се е дистанцирала от тези, които я подкрепят”, подчерта той.

„Въпросът е геополитически. Какъвто избор направи София, такъв прави и България. 2026 г. ще видим амбициите на Радев, като най-висш представител на русофилството, да вземе своите решения. Той атакува всяка политическа партия, която може да стане силна, за да държи партиите разделени и през 2026 г. да дойде с амбиция да стане премиер, а и с кмет русофил в София”, предупреди той.

Плевнелиев: Ако ГЕРБ бутнат правителството, ще дадат път на Радев

***


„Като един от ключовите хора в държавата, нормално избирателите да се интересуват от твоята геополитическа ориентация. Аз съм заявявал моята много открито. Бакалски сметки не можеш да правиш с убежденията”, поясни той.

Васил Терзиев: Ще е много жалко, ако хората гласуват с наказателен вот за Григорова в неделя

***


6 ноември - неучебен ден за всички училища с избирателни секции

***


„Работниците от Газа, които са били в Израел в деня на началото на войната, ще бъдат върнати обратно в Газа“, се казва в изявление на израелския кабинет по сигурността.

Като цяло „Израел прекъсва всички връзки с Газа, няма да има повече палестински работници от Газа“, подчерта кабинетът.

Около 18 500 жители на Газа са имали разрешителни за работа в Израел в началото на войната, според „Когат“, органът на израелското министерство на отбраната, който надзирава цивилните дейности в палестинските територии.

Израел обяви: Връща в Газа всички работници

***


САЩ са получили разузнавателна информация, че руската наемническа групировка „Вагнер“ възнамерява да предостави на подкрепяната от Иран ливанска военна групировка „Хизбула“ система за противовъздушна отбрана, съобщи в-к „Уолстрийт джърнъл“, като се позова на неназовани американски официални представители, предаде Ройтерс. Според вестника става дума за руски самоходен зенитен ракетно-артилерийски комплекс „Панцир-С1“, с натовското обозначение ЕсЕй-22.

САЩ: „Вагнер“ ще окаже военна помощ на „Хизбула“

***


Половин час след първоначалните съобщения за ударите в Харков сигнали за въздушна атака бяха задействани в много региони в Централна, Западна и Източна Украйна, както и в столицата Киев, и околностите ѝ.

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да обяви в петък пореден пакет от военната помощ за Украйна на стойност 425 млн. долара. Той обаче все още не е финално гласуван и може да бъде променен, посочва Ройтерс.

Руска ракетна атака в Харков, поразени са цивилни цели

***


Обект на експортни ограничения ще бъдат фирми, занимаващи се с производство на дронове и боеприпаси, но и редица банки и проекти, които ще засегнат енергетиката и минния сектор в Русия.

САЩ разширяват санкциите срещу Русия

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1574 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.03 | 15:54

4
Щом СГЛОБКАТА и БГ ОЛИГАРХИЯТА се насират при мисълта, че кметът на СОФИЯ НЯМА ДА Е ОТ СГЛОБКАТА, значи ВАНЯ ГРИГОРОВА ТРЯБВА ДА Е КМЕТЪТ НА СОФИЯ!

2023.11.03 | 15:05

2
Щом БГ ОЛИГАРХИЯТА се насира при мисълта, че Ваня Григорова ще е кмет на СОФИЯ, значи ТЯ ТРЯБВА ДА Е КМЕТЪТ НА СОФИЯ!

2023.11.03 | 15:35

3
Господаря тиквен заповяда да се гласува за Ваня Григорова.

2023.11.03 | 13:30

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини