Няма програма, няма екип, няма платформа, само плакатни лозунги, но и много фенове

  • 02 ноември 2023 16:37

  • 4432
  • 0
Няма програма, няма екип, няма платформа, само плакатни лозунги, но и много фенове
© НоваТВ/Novini.bg

Няма програма, няма екип, няма платформа, само плакатни лозунги, но въпреки това толкова много хора искат да гласуват за нея. Защо? За отмъщение. Това едно. Второ, от чиста русофилия. Поправка: путинофилия. 

Предчувствам, че само желанието за отмъщение може да те накара да гласуваш за нея. Отмъщение за загубените избори или – на едро – отмъщение към цялата цивилизация, че те е пропуснала и искаш да дръпнеш колкото може повече хора надолу, при теб. 

Мисля, че Свободна Европа го синтезираха много добре в един ФБ пост към новина: „Тя открива генезиса на корупцията в капитализма, но не е против "червените" бизнесмени. Тя е "ляв човек", но не отказва помощ от русофили с крайнодесни разбирания“.

Няма как да не се съглася с това определение; толкова е добро, че чак даже малко ме е яд, че не се сетих аз пръв така добре да го синтезирам. 

Манджа с грозде, без програма. Но с толкова много последователи… макар че думата, която първо ми дойде наум, не беше „последователи“, а съучастници. Да, вас имам предвид, дето доволно потривате ръце за неделя и се каните да отмъстите с наказателен вот. Нямам предвид онези, дето са я издигнали, за тях тя е просто инвестиция. Бизнес, нищо лично. 

Човек, който хвърля думата „капитализъм“ наляво и надясно, определяйки капитализма като нещо толкова лошо, че да го описва като изначалния генезис на всички злини…

… същият този човек с такава готовност става кандидат на партия, пълна с милионери. За добавка към смешката, партията също се определя за „социалистическа“. 

Как така приема номинацията на милионери-чорбаджии-работодатели-еманация-на-капитализма? 

Раздвоение на личността? Не, просто бизнес. 

И не се заблуждавайте – много „демократи“ са се засилили да гласуват за нея, игнорирайки, че иска да махне украинското знаме от общината и „не знае“ чий е Крим. Демек, крие, че го смята за руски.

А вие идете – идете и я настанете в кметския стол и с чувство на задоволство после ни погледне и кажете, че „демократичните партии“ са виновни, защото кандидатът им бил лош. 

Дръжте се като истински БГ мачо, който набива шамарите и тупаниците на жена си, защото му е сервирала студена супа и после и крещи: „Видè ли кво ме накарà да напарава, ма! Ти ме накара, ти си виновна!“ 

Ваня Григорова не знае чий е Крим и коментира трябва ли украинското знаме да се вее на Столична община

И не, не е смешно вече. Шегичките вече са много горчиви, а сърдитковците, които наказват всички ни, а после казват, че други са виновни, започнаха да омръзват. 

Много добро е обяснението и на Елисавета Белобрадова защо това не е, ама никак не е смешно вече…

„Не ми е смешна нито една интернет картинка с Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на, защото ми е омръзнало животът ми в София да прилича на меме. 

Зад гърба на госпожица Григорова стоят най-изявените комунисти, путинисти и всички представители на антиевропейската и проруска политика, която ненавижда свободата и държавния суверенитет. 

Самата тя няма екип, няма план, няма да има нито един районен кмет, който изповядва вижданията ѝ. 

Безумните ѝ призиви нямат нищо общо с проблемите на уязвимите групи, а представляват глупава каша от популизми. До тук виждам само призиви за саморазправа с малкото работещи хора, които помагат на социално слабите и хората в нужда.

В неделя НЕ гласуваме персоналната вендета на господин Бойко Борисов, манипулациите на господин Пеевски и личните си дразнения. 

Гласуваме ЗА бъдещето на столицата ни. Гласуваме за Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и стотиците експерти, районни кметове, десетки съветници, които ще стоят до него. 

Гласуваме за човек, помогнал на хиляди деца да намерят бъдеще, професионално развитие и смисъл в живота. 

В този живот, който съществува, а не в никога неслучилото се комунистическо „светло бъдеще“ с мирис на кюмюр. 

Разбирам, че от своя страна госпожица Григорова е чудесна за гифчета и смешни картинки, но съм на 46 години и помня какво е комунисти на власт. Не ми е смешно“.
 

______________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
4432 0

Свързани новини

Водещи новини