Водещите новини! Русия ще предприеме ответни мерки срещу България. Ваня Григорова: Украинското знаме няма да стои на Столична община (и още…)

  • 02 ноември 2023 13:43

  • 6352
  • 1
Водещите новини! Русия ще предприеме ответни мерки срещу България. Ваня Григорова: Украинското знаме няма да стои на Столична община (и още…)
© НоваТВ/Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 2 ноември   

 

„През месеца на кампанията участвах в шест дебата. В три от тях бях заедно с г-жа Ваня Григорова. Дебатите бяха публични пред очите на всички.

Нека да направим поредния дебат с нея. Снощи и двамата получихме покана за такъв в Дарик радио (днес от 17:00 часа).

Нека да се срещнем там. Г-жо Григорова, ще ви очаквам!“

Васил Терзиев покани Ваня Григорова на дебат по "Дарик"

***


„Не знам чий е Крим, руски ли е или не е руски, тази война вече продължава две години. Може ли да не отговарям за Путин, защото съм кандидат за кмет на столицата, не съм геополитик“, каза още тя.

Украинското знаме няма да стои на Столична община, защото на българските институции трябва да се вее българското знаме и европейското, защото сме част от ЕС“, подчерта Ваня Григорова.

На въпрос на кой град иска София да прилича, тя отговори, че това е Троян. И посочи, че начинът на управление там, е правилният.

Ваня Григорова не знае чий е Крим и коментира трябва ли украинското знаме да се вее на Столична община

***


Нинова скочи на Григорова: Преди да твърди, че не съм я търсила да я поздравя, да си погледне телефона

***


Отново сигнал за изборни нарушения. Във видеоклип, направен по време на изборния ден, се вижда как мъж гласува няколко пъти - дават му бюлетини, влиза и гласува, след това ги пуска в урната.

Отново се връща с нови бюлетини и пак гласува - и така няколко пъти. Случаят е от 72-а секция в квартал „Нов път във Видин”.

Автор на клипа е член на комисията. Заради действията си Кольо Петров е бил пребит от петима мъже. Получил е и заплахи за живота си, разказа той в „Здравей, България”.

Пребиха член на изборна комисия, снимал клип с гласуващ няколко пъти

***


„Ние имаме решение на партията да не подкрепяме БСП. Сиреч, дори аз да изляза и да призова, това е против устава и решението на моята партия“.

Борисов: "Сглобката" се е разпаднала, не подкрепям Ваня Григорова

***


По-рано днес се разбра, че първата експертиза на наркодилъра не е открила дрога. Едва втората е засякла метаамфетамин в кръвта на Семерджиев, който навремето бе арестуван за уреждане на мачове. 

„Самата проба обаче не е била съхранявана правилно“, посочи адвокатът му Мирослав Христов, затова ще се търси друга кръв за новата експертиза. 

Търсят кръв, която да покаже дрогиран ли е бил Семерджиев, когато уби двете момичета

***


Четиримата албанци, които загинаха при срутването на скеле в Хамбург, и пети албанец, който е в кома, са работили в Германия с фалшиви български паспорти, съобщава албанската медия „Шчиптаря“.

Загиналите в Хамбург албанци са работели в Германия с фалшиви български паспорти

***


Русия предупреди днес България, че ще предприеме ответни мерки заради решението на властите в София да експулсират кореспондента на в. „Российская газета“ Александър Гацак по съображения, свързани с националната сигурност, предаде Ройтерс.

Русия ще предприеме ответни мерки срещу България заради експулсирането на руски журналист

***


Договорът беше подписан от Русия на 24 септември 1996 г. в Ню Йорк и ратифициран от нея на 27 май 2000 г. Очакваше се той да стане основен инструмент на международното право за прекратяването на всякакви видове ядрени изпитания, но и до ден днешен не е влязъл в сила, защото не е ратифициран от 8 от 44 държави, които притежават ядрено оръжие или потенциал да създадат такова, отбелязва Ройтерс.

Путин подписа закона за отменяне на ратификацията на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити

***


„Мисля, че се нуждаем от пауза", каза Байдън. „Пауза означава да се даде време за извеждане на затворниците", каза 80-годишният демократ. Белият дом по-късно уточни, че под „затворници" президентът е имал предвид заложниците, държани от ислямисткото движение, отбеляза Франс прес.

Байдън иска хуманитарна "пауза" във войната между Израел и "Хамас"

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
6352 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.02 | 14:35

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини