ЦИК or treat!

  • 31 октомври 2023 15:05

  • 1911
  • 0
ЦИК or treat!
© Pixabay/Булфото/Novini.bg

Яд ме е, че дори не се стараят да измислят нещо умно; а и самите те не са особено умни. Умно да те излъжат умни хора е едно, надиграли са те… 

… но по най-елементарен и тъп начин да те излъжат тъпи хора… 

Активното мероприятие беше не „съшито с бели конци“, а направо залепено с дъвка и плюнка. 

И какво… едни „специалисти“ от едни „служби“, които уж се грижели за националната ни сигурност, се оказаха едни най-обикновени изпълнители на мокри поръчки по опраскването на изборните права и демокрацията. 

Ако ги питаш, сигурно са патриоти и най-вероятно спят спокойно и с усмивка. 

Пак фалшиви циркове преди избори. Президентът и службите… любов ли бе, да го опишеш

Президентът неслучайно си ги назначи – направи чистка в ръководствата и си сложи тези. Когато правителството (редовното) поиска да ги смени, защото отдалече миришеха на стари зелени чорапи и сельодка, пак президентът скочи да говори, че говели „чистка“… Той, който малко преди това направи чистка. 

Важното е, че хората са доволни – хляб и зрелища. В нашия случай – кисело зеле и цирк. 

Беше ясно още в петък, че нещата ще се разпаднат и машините ще се върнат, а решението на ЦИК (умишлено прибързаното решение) ще падне. 

Но щетата е нанесена. 20% НЕВАЛИДНИ БЮЛЕТИНИ. (Двайсет!!! Как става това? Какво е това „съвпадение“ ТОЧНО сега?) Общинските съветници са се намърдали и още четири години ще плюскат рушвети и ще рушат България. Честито! То, това беше и целта. 

Представяте ли си колко са зле всичките курнелии, бацета, въZZрожденци, тошковци и останалите, че дори с ТОЗИ подменен вот (плюс стандартните им отпреди: корпоративен вот, мъртви души, купен вот и т.н.) останаха или реми, или много назад? Представяте ли си колко им е писнало на хората от тях?

Те си го представят. Те си го знаят. И отсега насетне ОЩЕ по-ожесточено ще бранят хартиените бюлетини, по които може да се драска и дописва. 

Питате каква е разликата с машините? Разликата е, че бюлетината, ако я драснеш УЖ случайно, я правиш невалидна и гласът на човека заминава. Разписката от машината, ако щеш морски шах играй на нея, пак е валидна, защото има двойна защита – паметта на машината пази вота. 

Активното мероприятие от петък беше сценка, която се опита да ни убеди, че, ако например влезете в магазина и снимате етикета на портокалите, можете да откраднете портокалите, а ако разглобите и снимате компютъра отвътре, ще разберете какво е закусвал Бил Гейтс. Но хората се връзват, особено онези, които ИСКАТ да се вържат – които упорито търсят причина да повярват, че демокрацията е лоша работа и им е отнела много. 

И така – народът го играе съучастник в собствената си бавна екзекуция. 

Остава обаче въпросът какво правим с ЦИК, ДАНС и партийните поръчки? ЦИК, която козирува и изпълнява, когато някой иска да „опраска“ едни избори – разни тошковци и КОЙчовци например. ДАНС, които сервират на тепсия фалшиви компромати. Също и ВАС, които решават, че демокрацията и изборите не са достатъчни причини да им се нарушава спокойствието до понеделник. 

Какво правим с всички тези живите-мъртви институции? С тези ведомства „зомбита“? 

Ами с партиите, които са посадили тия ходещи (душевни) мъртъвци по тези ведомства и ги управляват с есемеси и заповеди?

Какво правим с всички тези? Които би трябвало да работят за националната сигурност; да пазят реда; да пазят демокрацията, а всъщност пазят интересите на феодалите по райони и на собствените си банкови сметки. М?

Как да приемем за легитимна местната власт, при положение, че имаме 20% невалидни бюлетини, след активно мероприятие по опраскване на държавата? Как да имаме доверие след всички тези „съвпадения“ – че точно, когато ДАНС пуска фалшив компромат, точно тогава хартиените бюлетини се оказват рекорден брой невалидни? И точно в петък се случва докладът? И ВАС казват, че нямат дежурни и да чакаме до понеделник – когато вече няма да има значение. 

Зам.-министър Стойнов: Видеозаснемането е задължителна част от процедурата по удостоверяване на машините  

Ще има ли поне извинение? Например от тошко, който зовеше за арест на зам.-министъра, който се оказа, че просто си е вършил работата? Не стойте със затаен дъх. Няма да дочакате. Но, както вече беше казано, той е доказателството, че еволюцията може да върви и назад, та вероятно е забравил какво означава „извинение“ (наред и с някои други обикновени човешки маниери). 

Доста нечистоплътно. 

Но на тошко-тикво-курнело-въZZрожденците и анцуг армията им от фенове им харесва така – нечистоплътно. Това си е тяхната среда. 

_______________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Последвайте канала на

Александър Томов
1911 0

Водещи новини