Водещите новини! Шефът на Съвета на директорите на „Лукойл“ почина внезапно. Обвиниха заканилия се да убие Тагарев (и още…)

  • 24 октомври 2023 19:11

  • 5282
  • 1
Водещите новини! Шефът на Съвета на директорите на „Лукойл“ почина внезапно. Обвиниха заканилия се да убие Тагарев (и още…)
© Булфото/Телеграм/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 24 октомври   

 

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт спрямо 39-годишен мъж за закана с убийство, отправена към министър от правителството на Република България, съобщиха от обвинението. 

На 04.07.2023 г. в гр. София обвиняемият Г.Д. се заканил с убийство на действащ министър, като му изпратил заплашително съобщение на личния му профил в социална мрежа в интернет. 

Задържаният е Григор Димов. Той вече е бил осъждан за телесни повреди, но е реабилитиран по право. Отправил е заплахата към министър Тагарев на 4 юли през полуанонимен фейсбук профил.

Внесоха обвинителния акт срещу мъжа, отправил закана за убийство към Тодор Тагарев


Председателят на Съвета на директорите на "Лукойл" Владимир Некрасов почина внезапно на 66-годишна възраст, съобщиха от пресслужбата на компанията.

Според предварителното заключение на лекарите причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност.

Некрасов е награждаван многократно - носител е на ордена "За заслуги пред Отечеството" IV степен, Ордена на честта, други държавни, ведомствени и обществени награди.

Председателят на Съвета на директорите на "Лукойл" Владимир Некрасов почина внезапно


„Лукойл Нефтохим Бургас“ АД заявява, че плаща всички предвидени от закона данъци в установените срокове и изцяло изпълнява задълженията си към бюджета на Република България.

"Лукойл": Плащаме си всички предвидени от закона данъци в установените срокове


„Въпросът е дали всички ние – гражданите на София, ще позволим да бъдем правени на луди от ГЕРБ или ще им потърсим сметка за това как 18 г. силово управляваха София, без да се съобразяват с никого, унищожавайки нейния потенциал“, заяви Бонев.

Борис Бонев: ГЕРБ 18 г. правят софиянци на луди, трябва да си починат от властта


Австрийският канцлер Карл Нехамер посрещна официално българския премиер акад. Николай Денков, предаде репортер на Novini.bg от Виена.

Австрийският канцлер Нехамер посрещна официално премиера Денков


„За нас в момента е немислимо да разширим Шенген, но това няма общо с България и Румъния“. 

Това обяви канцлерът на Австрия Карл Нехамер, който проведе среща с българския премиер акад. Николай Денков. 

„11 страни-членки в ЕС упражняват контрол на вътрешните граници. Проблемът е в сигурността. Шенгенската система в момента не отговаря на истинския си смисъл да няма вътрешни граници. Шенген трябва да бъде поправен. Докато това не се случи, няма как да разширим това пространство", добави той.

Австрийският канцлер: За нас в момента е немислимо да разширим Шенген, но това няма общо с България и Румъния


„Придвижването на бойците от милицията "Бригада Фатимиюн" от столицата на Арабската република Дамаск и неговите околности започна преди два дни и завърши днес. Част от екстремистите са пристигнали в Сирия от Ирак", добави изданието от Израел, което се позова на арабоезичиния вестник "Ашарк ал Аусат".

Стотици проирански терористи се струпаха по сирийско-израелската граница


Китайският президент Си Цзинпин подписа указ за отстраняване от длъжност на военния министър на страната Ли Шанфу, съобщи Централната телевизия на Китай, цитирана от ТАСС.

Последната публична проява на китайския военен министър беше на 29 август, когато присъства на третия Китайско-африкански форум по въпросите на мира и сигурността в Пекин.

Вестник Financial Times съобщи с линк към източниха, че е възможно Ли Шанфу да бъде отстранен от длъжност и че по случая се води разследване. Официалните представители на Външното министерство и военното министерство на КНР заявиха, че нямат информация.

Си Дзинпин освободи военния министър на страната


Група високопоставени руски служители планира да модифицира космическа ракета "Союз", така че тя да не успее да достигне орбита след изстрелването си, а да падне в голям район на Украйна.

Вероятно върху Киев. На борда може да има огромно количество експлозиви, пише в. "Билд", като твърди, че разполага с ексклузивен достъп до седемминутни записи на разговори между бившия ръководител на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин и Дмитрий Баранов, настоящ ръководител на дъщерното дружество на компанията - Ракетно-космическия център "Прогрес".

"Билд": В Русия готвят мега удар по Украйна с космическа ракета, вероятно по Киев


Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че военният натиск срещу анексирания от Русия Крим ще продължи. Той подчерта това във видеообръщение към участниците в конференция по сигурността, провеждаща се в Прага. Събитието обаче бе помрачено от технически проблеми и съмнения за хакерска атака, предаде Ройтерс.

В своето изказване, засегнато от редица технически неизправности, включително една, която периодично модулираше височината на гласа му, Зеленски каза, че "илюзията" за руската доминация в Крим и Черно море е била разбита. "Руският (Черноморски) флот вече не може да действа в западната част на Черно море и постепенно бяга от Крим", каза още украинският президент. "И това е историческо постижение", добави той.

Зеленски: Руският флот постепенно бяга от Крим, натискът ни ще продължи


Молдова блокира днес достъпа до над 20 руски медийни уебсайта заради това, което Кишинев определи като информационна война, водена срещу страната, предаде Ройтерс.

В постановление на Службата за разузнаване и сигурност бяха изброени 22 руски информационни средства, които са обект на ограничението, включително уебсайтовете на добре познатите телевизионни мрежи Ен Ти Ви (NTV), Ар Ти (RT), Рен Ти Ви (Ren TV), Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания (ВГТРК) и други.

В документа, който вероятно ще разгневи Москва, се казва, че на доставчиците на интернет услуги в страната е било наредено незабавно да блокират руските медийни сайтове.

Молдова блокира достъпа до над 20 руски медийни уебсайта


 

Последвайте канала на

Novini.bg
5282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.25 | 01:38

1
Горещи момичета ви очакват на - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини