В Пловдив умуват за тролейбусните жици

  • 13 август 2012 10:31

  • 981
  • 1
В Пловдив умуват за тролейбусните жици
©

В Пловдив днес спешно се свиква среща с ръководството на фирма „Транс сити”, собственик на тролейбусната мрежа, във връзка с инцидента в петък, когато скъсани тролейбусни жици убиха на място 42-годишна жена. Това съобщи Никола Янакиев, директор на Общинско предприятие “Организация и контрол на транспорта”.

Ще се иска информация за състоянието и безопасността на мрежата. Часът на срещата все още не е уточнен, каза Янакиев. Инцидентът в петък стана след като камион, превозващ багер, закачи контактната мрежа на колелото на Централна гара. Скъсаната жица удря нищо не подозиращата и пресичаща жена. Тя загина намясто.

Късането на жици от контактната тролейбусна мрежа напоследък не са рядкост в Пловдив. Пак на бул.„Васил Априлов” преди месец блокираха движението цял ден. Тогава отново преминаващ ТИР бе причината жиците да се скъсат.

В Пловдив от години съществува наредба за забрана за движение на автомобили с извънгабаритен товар в града. Това може да става само при специален режим, каза Янакиев.

Последвайте канала на

981 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

2012.08.21 | 17:27

1
Нормално след като онзи ден , жици от мрежата паднаха и убиха 1 жена.

Добави коментар

Водещи новини