Трудови посредници консултират безработни на открито в центъра на Плевен

  • 17 октомври 2023 10:43

  • 738
  • 1
Трудови посредници консултират  безработни на открито в центъра на Плевен
© община Плевен
Слушай новината Слушай новината

Трудови посредници предлагат днес на открито консултации за безработни и търсещи работа в центъра на Плевен. За целта до Военния клуб на площад "Възраждане" е разположена шатра на Дирекция "Бюро по труда" (ДБТ) - Плевен.

Инициативата се провежда в рамките на информационната кампания "Да работиш (е) яко!" на Агенцията по заетостта. Тя се изпълнява по проект "Готови за работа", каза Теодора Петрова, началник отдел "Посреднически услуги" в ДБТ - Плевен.

Целта на днешното информационно събитие е да достигнем по-близо до неактивните лица, които нито работят, нито учат, но не са и регистрирани в Бюрото по труда. Искаме в една неформална обстановка, очи в очи, лице в лице, да им предоставим информация за услугите на Бюрото по труда, да ги запознаем с нашата дейност и какво те могат да получат от нас, да им представим свободните работни места и в какви обучения могат да бъдат включени, добави Петрова.

Покана за участие в информационното събитие в Плевен е отправена към ученици, на които им предстои да завършат средното си образование, както и към потребители на услуги към центрове за настаняване от семеен тип.

Пешеходна пътека за хора със сърф се появи в Плевен

Следващото информационно събитие, но вече в по-голям мащаб и с музикална програма, ще се състои на 20 октомври, петък, от 11:00 часа пред читалище "Съгласие 1869", каза още Петрова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
738 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хахаха

2023.10.20 | 19:41

1
Хахаха

Добави коментар

Водещи новини