Водещите новини! Сигнали за бомби в София. ЕС: Израел има право да се защитава. Протестиращи в Тел Авив искат оставката на Нетаняху (и още…)

  • 16 октомври 2023 19:08

  • 1479
  • 2
Водещите новини! Сигнали за бомби в София. ЕС: Израел има право да се защитава. Протестиращи в Тел Авив искат оставката на Нетаняху (и още…)
© Getty Images/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 16 октомври   

 

За няколко училища в София са подадени сигнали за поставено взривни устройства, съобщават от СДВР. 

В края на март десетки училища получиха заплахи за поставени взривни устройства на тяхна територия.

За няколко училища в София са подадени сигнали за поставено взривно устройство


„Продължава безразборното изстрелване на ракети по цивилното население на Израел, в т.ч. и днес". 

Така говорителят на Европейската служба за външна дейност Петер Стано отговори на въпрос ще призове ли ЕС за прекратяването на огъня в Близкия Изток.

Той подчерта, че това трябва да спре и че терористичната групировка „Хамас“ е отприщила война срещу Израел. "От гледна точка на страните членки, Израел има правото да се защити", каза още Стано.

ЕС: Израел има право да се защитава


Протест в Тел Авив призова премиера Нетаняху да подаде оставка. Местните медии съобщиха, че протестът е започнат от член на семейството на заложник, но скоро се разраства.

Десетки хора участват в протест, призоваващ премиера на Израел да подаде оставка.

Протестиращи в Тел Авив искат оставката на Нетаняху


„Хамас трябва да освободи веднага незабавно заложници", това заяви лидерът на партията на арабите в Израел РААМ Мансур Абас, цитиран от базираната в Еврейската държава медия мигнюз.

Лидер на арабска партия в Израел към Хамас: Освободете веднага заложниците


Палестинците в обсадената ивица Газа се тълпяха днес в болници и училища в търсене на подслон и изправени пред недостиг на храна и вода. 

Повече от един милион души са напуснали домовете си преди очаквана израелска сухопътна операция, която цели унищожаването на "Хамас", след като бойци на палестинската групировка продължават нападенията си в южната част на Израел, предаде БТА. 

Нетаняху предупреди Иран и "Хизбула" да не "изпробват" Израел от север


Медийното подразделение на "Хизбула" пусна видеозапис, показващ как снайперисти унищожават камери за наблюдение, поставени на пет точки по ливанско-израелската граница, в това число една пред израелския граничен град Метула.

"Хизбула" съобщи, че унищожава израелски камери за наблюдение по ливанската граница


„Шестстотин. Волята, която не се предава, постига свобода. Свободата, която се основава на единство, винаги надделява. 

Да не губим единството. Да не позволяваме на съмненията да подкопаят волята. Всеки ден трябва да правим Украйна по-силна. Всеки ден трябва да унищожаваме окупатора. Всеки ден трябва да правим всичко възможно, за да гарантираме, че бъдещето на украинците ще принадлежи единствено на украинците“.

Зеленски с обръщение към нацията украинците след 600 дни война


С това участието на Министерството на отбраната в подпомагането на органите на МВР по охраната на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нараства на около 430 военнослужещи с около 90 единици техника.

Министерството на отбраната усилва охраната на държавната граница


Кандидат за общински съветник от ДПС плаши със смърт журналистка


Трима грузинци и руснак разбиха девет апартамента в комплекс край Поморие


Латвийските контролно-пропускателни пунктове "Педедзе" и "Виентули" "бяха успешно затворени", заяви днес министърът на вътрешните работи Рихардс Козловскис пред латвийска телевизия,информира БТА.

Латвия затвори временно два гранични пункта с Русия


„Фактът, че толкова много хора нямат достъп до храна, вода и други базови нужди, е обида за тяхното дадено им от Бог достойнство, обида, която би трябвало да бъде срам за цялото човечество и да мобилизира световната общност на #СветовнияДенНаПрехраната (#WorldFoodDay)“.

Папа Франциск: Фактът, че толкова много хора нямат храна, е срам за човечеството


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.17 | 01:26

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.10.16 | 19:59

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини