Димитровград е бил обгазен днес със серен диоксид

  • 11 октомври 2023 14:27

  • 716
  • 1
Димитровград е бил обгазен днес със серен диоксид
©
Слушай новината Слушай новината

Обгазяване със серен диоксид над допустимата средночасова норма от 350 микрограма на кубик е регистрирано над Димитровград днес в 11:00 часа. Това се случва въпреки че Топлоелектрическата централа "Марица 3" не работи от седмица, както и в момента, съобщи главният юрист на дружеството Юлиян Семерджиев.

Проверка в сайта на Изпълнителната агенция по околната среда показа, че действително има превишение на нормата, което е отчетено от Автоматична измервателна станция "Раковски", предаде БТА.

Държим също така контролният орган в лицето на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково да уведоми обществеността кой точно ще понесе отговорност за регистрираното превишение. Къде е била извършена проверка, на кой са били дадени предписания и чия дейност ще бъде спряна?, питат от централата.

Частично бедствено положение заради горския пожар край Средец

Да, действително има отчетено превишение със стойност 360,06 микрограма. За нас то бе очаквано, коментира директорът на РИОСВ - Хасково Мариана Вълчева. Тя уточни, че има система, която следи преноса на въздушни маси. Въз основа на данните ѝ единственото обяснение и заключение е, че става дума за емисии от серен диоксид от енергийния комплекс "Марица Изток", посочи Вълчева.  

Последвайте канала на

Нора Виткова
716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.11 | 15:15

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини