Водещите новини! Разстреляха треньор на „Апоел Тел Авив“ в Египет. ЕК готви санкции на Сърбия за терористичната атака от 24 септември (и още…)

  • 09 октомври 2023 19:09

  • 2805
  • 2
Водещите новини! Разстреляха треньор на „Апоел Тел Авив“ в Египет. ЕК готви санкции на Сърбия за терористичната атака от 24 септември (и още…)
© Facebook/Pixabay/The Sun/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 октомври   

 

Израелски футболен треньор е убит при нападение в Египет. Алон Шамли е прострелян смъртоносно, след като местен полицай е открил огън по автобус с туристи от Израел.

„Един от треньорите от нашата школа Алон Шемали беше убит при терористична атака в Египет. Алон живееше в Бат Ям, беше учител по физическо възпитание в училище Ришоним, предаде БТВ.

Той пристигна в детско-юношеската школа на Апоел преди година и половина, миналия сезон работи като старши треньор на третия отбор, а този сезон работи като помощник на първия отбор.

Разстреляха треньор на "Апоел Тел Авив" в Египет

***

На 7 октомври, когато започва атаката на Хамас, Рой излиза навън, за да направи кадри. Той успява да заснеме ракетните обстрели и прехващанията на противоракетната отбрана на Израел "Железен купол". 

Фоторепортерът се връща вкъщи, където го чакат съпругата му Смадар и трите му деца - 9-годишният Майкъл, 6-годишната Амалия и 3-годишната Абигейл. Секунди по-късно палестинските терористи нахлуват в Кфар Аза и успяват да проникнат в дома на фотографа. Убиват съпругата му, докато той е навън с най-малкото им дете. 

Предполага се, че Рой е бил застрелян, а бебето отвлечено заедно със съседите, пише ynet.

Израелски фоторепортер и съпругата му са убити, бебето им е отвлечено от "Хамас"

***

ВИДЕО

Вижте атаката на "Хамас" на фестивала, при която загинаха 260 младежи, а десетки бяха отвлечени

***

„По-късно успях да проследя телефона на съпругата си и ми показа, че тя се намира в Газа“, допълва Йони Ашер.

Същия ден неговите най-големи кошмари се потвърждават – мъжът разпознава семейството си на видеоклип от социалните мрежи, в който бойци на „Хамас“ товарят хора в ремаркето на камион.

„Видях съпругата си, двете ми дъщери… двете ми малки дечица“, казва той.

Мъж за ужаса в Израел: Видях жена ми и двете ни дъщерички в клипове на терористи

***

Израел затяга мерките срещу контролираната от палестинското ислямистко движение Хамас ивица Газа, като ѝ налага пълна блокада, включваща и забрана за внасяне на храни и горива, заяви израелският министър на отбраната Йоав Галант, предаде Ройтерс. 

Той определи мярката като част от борбата срещу "хора зверове".

Израел наложи тотална блокада на хуманитарния достъп до ивицата Газа

***

Докладчикът на Европейския парламент за Косово и депутат от Зелените Виола фон Крамон съобщи днес, че е подготвен пакет от мерки за Сърбия като "отговор на терористичната атака на 24 септември в Банска", съобщи вестник "Данас", цитиран от БТА.

"Например преговорите с ЕС ще бъдат спрени, но на практика подобна мярка няма да има голям ефект, тъй като Сърбия от няколко години не прави почти нищо, за да продължи пътя си към членство в ЕС. Много по-сериозни обаче са мерките, които ще се отнасят до посещението на представители на ЕС в Сърбия или замразяването на средствата, предназначени за Сърбия, и със сигурност те ще бъдат включени в някой следващ пакет", каза дипломатическият източник.

Ето какво съдържа пакетът от санкции на ЕС срещу Сърбия

***

Вярваме в развитието на туризма в София.

София има по-голям потенциал за културен, бизнес, исторически и балнеотуризъм“. 

Това каза кандидатът за кмет на София от "Обединени за София" - ПП, ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев по време на дискусията "София като туристическа дестинация 2023-2027 г.".

Васил Терзиев: София има по-голям потенциал за културен, исторически и балнеотуризъм

***

„Ако всяка страна се спасява поотделно, както в момента се затварят граници вътре в Европа, това по никакъв начин няма да реши общоевропейският проблем с наличието на твърде много мигранти, които влизат на територията на Европейския съюз“. 

Това заяви премиерът Николай Денков на пресконференция в „Евксиноград“, където се проведе тристранна среща между премиерите на България, Гърция и Румъния. 

Денков за мигрантската криза: Това всяка държава да се спасява поотделно не е решение

***

Срещата във Варна: България, Гърция и Румъния ще работят да настигнат по-развитите страни в Европа

***

"Да бъде уволнен Игор Иванович Танцюра от поста на ръководител на Силите за териториална отбрана към Въоръжените сили на Украйна", гласи указът. За командир на силите е назначен генерал-майор Анатолий Бархилевич. Танцюра бе назначен на поста през май миналата година.

Зеленски смени ръководителя на Силите за териториална отбрана

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2805 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.10 | 01:47

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.10.09 | 20:35

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини