Тайни клиенти ще проверяват дали в магазините в Бургас продават цигари на деца

  • 05 октомври 2023 07:35

  • 705
  • 3
Тайни клиенти ще проверяват дали в магазините в Бургас продават цигари на деца
©
Слушай новината Слушай новината

Полицията в Бургас започна превантивна кампания, както и широкомащабни полицейски действия за ограничаване на тютюнопушенето сред ученици.

Действията на служителите на реда са свързани с активни проверки на търговски обекти за продажбата на тютюн и тютюневи изделия на подрастващи до 18 години, както и с информационна кампания сред родителите и педагогическите колективи.

Искането за съдействие от органите на реда е било взето в средата на септември месец на работна среща между представители на училищните настоятелства и обществени съвети на учебни заведения в бургаска област заради масовата практика ученици да пушат в района на учебните заведения.

„Много голям е процентът на така наречените латентни пушачи. Искат да изглеждат по-големи в съчетание с крехката детска психика, която не желае да бъде в тази роля пред собствените им родители. В хода на проверките ще имаме тайни клиенти, които да пазаруват от търговски обекти”, обясни в ефира на „Здравей, България” Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Проверките ще продължат през цялата учебна година.

Последвайте канала на

Нора Виткова
705 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.05 | 11:37

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg
Stamatis

2023.10.05 | 08:57

2
С кавосе хвалят?! За тези си има други администрации, които отговарят! За какво да отива полицейски ресурс?! Пак показни акции без мозък!
????

2023.10.05 | 08:05

1
А,КОЙ,КОЙ,КОЙ ще ПРОВЕРЯВА КАЧЕСТВОТО на "ХРАНИТЕ" по магазините????

Добави коментар

Водещи новини