Омразата не образова, но е заразна и трови

  • 03 октомври 2023 12:15

  • 5070
  • 0
Омразата не образова, но е заразна и трови
© булфото /архив/ и фейсбук

Пост на университетския преподавател Евгений Дайнов срещу протестиращите миньори нажежи до червено страстите в обществото. Съвсем официално публични личности се заканиха да алармират всички български институции и да искат оставката или уволнението на скандалния преподавател, който си е позволил недопустим език на омразата срещу български граждани, данъкоплатци, работници.

Припомням, че миньорите и енергетиците от районите на Стара Загора, Перник и Кюстендил излязоха на протести в петък миналата седмица, когато правителството паралелно и без предварителни разговори с тях изпрати в ЕС своите планове с искане за оползотворяване на мащабна евросубсидия. Част от условията затова, са  въглищните мини у нас да бъдат закрити. Дни наред обществото ни се раздира от политически скандали между онези, които са солидарни с протестиращите, и онези, които не са. Люти постове в социалните мрежи разпалват страстите, а един от тях, този на Евгений Дайнов, направо ги взриви.

Напълно съм солидарна с исканото му отстраняване, защото мисля, че

децата ни не бива да бъдат тровени с омраза. Нито е възпитателно, нито здравословно.

Също така, че преподавателите в цялост и в частност този дължат на гражданите, които ги издържат, приличие и възпитание в поведението си.

Сигурна съм, че хората, към които той е политкоректен все ще му намерят някаква синекурна длъжност някъде, където може на воля да си псува и попържа когото си иска. Може по някакви евро програми примерно да му осигурят тлъсти пачки, за да продължи да организира певачески или инструментални фестове в село Миндя. И т.н. и т.н.

Такива хора не бива да има достъп до деца, за да не изливат отровата си върху тях. Надявам се МОН и лично ротационният премиер да излязат с позиция по този скандал и да направят необходимото. Затова им плащаме тлъсти заплати и те са длъжни да полагат грижи за менталното здраве на подрастващите. Може също така да си припомнят думите на един класик, ако са го чели ще се сетят, че:

„Ако накарате истината да замълчи и я погребете дълбоко под земята, тя ще поникне, набрала такава експлозивна сила, че ще помете всичко по пътя си”.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
5070 0

Свързани новини

Водещи новини