РИОСВ с извънредни проверки по сигнали за миризми в Русе

  • 21 септември 2023 13:23

  • 652
  • 1
РИОСВ с извънредни проверки по сигнали за миризми в Русе
©
Слушай новината Слушай новината

Дежурният екип на РИОСВ-Русе е извършил извънредни обходи на територията на Русе днес между 5.30 и 11 часа.

Поводът са множеството сигнали, постъпили рано сутринта, за неприятни миризми, оприличавани на антибиотици, химия, нефтопродукти и изгоряла пластмаса.

Обходи са извършени в двете промишлени зони, кварталите „Здравец-Изток“, „Възраждане“ и централните части на града. В района на предприятията не са установени миризми или анормален режим на работа на инсталациите.

При обход в кварталите „Тракция“ и „Пухлево дере“ са установени много тлеещи огнища и замърсени с битови отпадъци терени на приблизителна  площ около 100 квадратни метра. Предстои да се установи собственикът на замърсения терен. 

По данни от АИС „Възраждане“ вятърът е бил с много ниска скорост, наблюдавано е почти безветрие, с преобладаваща източна посока.

98% от хората в Европа дишат токсичен въздух - включително и в България

Моментните данни от АИС „Възраждане“ и Мобилната станция в Източна промишлена зона от тази сутрин не показват отклонения от нормите на следените атмосферни замърсители. Извънредните проверки по сигналите продължават, предава Дарик.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.21 | 14:57

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини